Понеделник, 29 Април 2024

Трифонов отказва да отстъпи от номинацията на Петър Илиев

Трифонов отказва да отстъпи от номинацията на Петър Илиев
Публикация   16:17     09 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     471

   Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отказва да отстъпи от номинацията на Петър Илиев за министър на вътрешните работи и вицепремиер по сигурността, става ясно от негова публикация във "Фейсбук", минути след като БСП обяви, че оттеглянето на Илиев е условие за подкрепа на проектокабинета.

   Правителството на "Има такъв народ" се очаква да бъде гласувано вдругиден (сряда, 11 август), но засега нито една от партиите, с които "Има такъв народ" води преговори, не е казвала, че ще гласува "за" правителството на "Има такъв народ", като номинацията на Петър Илиев е една от водещите причини.

  По-рано в понеделник отново с публикация във "Фейсбук" Трифонов обяви, че не знае и не желае да гадае каква би била причината, ако "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме!" не гласуват правителството на "Има такъв народ", но няколко часа по-късно лидерът вече има теза:

   "Ще кажа нещо и на "Демократична България", "Изправи се! Ние идваме!" и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на "Има такъв народ", явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената "политика".

   Изпълнителното бюро и парламентарната група на БСП предлагат на Националния съвет на партията да реши, че ако Петър Илиев не бъде оттеглен от поста вицепремиер и министър на вътрешните работи, правителството на "Има такъв народ да не бъде подкрепено в пленарна зала, каза днес лидерът на партията Корнелия Нинова. Решението на Националния съвет ще се вземе утре следобед.

   По- рано Нинова обясни, че днешното интирвю на Илиев е било смущаващо. В отговор на въпрос тя каза, че БСП имена на министри няма да предлага. Нинова каза още, че вече има подписан документ с "Имат такъв народ" за бъдещите общи политики от двете формации.

   По-късно днес изявление по темата подкрепа за правителството на "Има такъв народ" се очаква и от "Изправи се.БГ! Ние идваме!". То ще бъде дадено в 16.15 часа, след заседание на парламентарната група.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha