Проект "ШЕДЬОВРИ НА ТАНЦОВАТА МУЗИКА" в Средновековен град – Крепост Червен

Публикация   08:05     07 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     318

В програмата са включени любими валсове и танга от Чайковски, Шостакович, Лехар, Щраус, Пиацола, Гардел, Маклийн

 

   Малко преди лятото да си отиде, русенци и гостите на града ще имат възможност за последен път тази година да се насладят на музика под открито небе!

    Държавна опера - Русе съвместно с Регионален исторически музей - Русе и INNER WHEEL Клуб - Русе, се обединяват, за подкрепят изключително впечатляващият проект  "ШЕДЬОВРИ НА ТАНЦОВАТА МУЗИКА"

 -  Камерен концерт на CARNEVALE Ансамбъл.

   На 11 септември, събота,  от 18.00 часа на Средновековен град – Крепост Червен ,това необикновено музикално събитие, ще ви разходи из необятния свят на танцовата музика, и ще съпостави нежността и елегантността на валса с огъня и страстта на тангото.

   В програмата са включени любими валсове и танга от Чайковски, Шостакович, Лехар, Щраус, Пиацола, Гардел, Маклийн.

   КАРНЕВАЛЕ АНСАМБЪЛ е създаден през 2019 година от италианския цигулар Роберто Карневале, който в същата година става водач на групата на вторите цигулки на оркестъра на Държавна опера-Русе.  

   Инициативата да се организират камерни концерти с оригинални програми е заразяваща и благодатна за всеки един инструменталист. Затова и ансамбълът привлича за участие в концертните си програми най-добрите инструменталисти от оркестъра на Русенската опера. Повечето от тях идват от чужбина или са водачи на оркестрови групи, някои са преподаватели в Музикалното училище в Русе, изявени солисти.

   Днес Карневале Ансамбъл в състав Роберто Карневале (цигулка), Мила Иванова (цигулка), Галина Косева (виола), Пламена Величкова (виолончело), Силвана Петкова (контрабас), Надежда Андреева (флейта),  Здравко Саралиев (кларинет) и Никола Зампис (обой)

   Те ще представят за първи път новия си проект „Шедьоври на танцовата музика“ под открито небе. Това ще даде възможност да усетим изначалната връзка на музикалното изкуство и майката природа.

Концертът търси необичайното съчетание на елегантното постоянство с изпепеляващата страст, на  деликатната нежност с огъня на невъздържаността, които често се преплитат в света на танцовата музика. Емоционалните състояния,  избликнали в ритмите на валса и тангото – непосредствена проява на любовното чувство, неизменно са вълнували всички композитори. Инструменталистите от Русенската опера, заразени от силата на емоциите, превърнали се в музика, винаги търсят най-преки пътища да ги споделят със своята публика.

   Заповядайте да съпреживеем тази магия на 11 септември, събота, от 18 часа на Средновековен град - Крепост Черевен!

      Билети могат да бъдат закупени  на каса Опера:

     понеделник - петък, от 10 до 18.30 часа , тел. 0878 218 687,  и на място преди концерта!

Тагове : Червен , проект ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha