Четвъртък, 9 Май 2024

Очаквано: Любомир Владимиров е новият екошеф на Община Русе

Очаквано: Любомир Владимиров е новият екошеф на Община Русе
Публикация   10:26     31 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     1325

Доцент д.н. д-р ик. Владимиров е ръководител на направление "Екология и опазване на околната среда" в Русенския университет

   Проф. Любомир Владимиров е новият директор на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе.

   Той бе класиран на първо място с 233.35 токи в конкурса за длъжността, който се проведе на 20 юли в заседателната зала на Община Русе.

   Председател на комисията бе заместник – кметът по комунални дейности на Община Русе Димитър Недев.

  На парламентарните избори за народни представители през април Владимиров бе кандидат за депутат от листата на БСП. Всъщност той е станал част от столетницата преди 2 години, казаха от местната партийна организация.

   И Владимиров, и Георги Стоилов, не участваха в последната кампания за народни представители. Според техни другари по това време вече са били спазарени постовете, които вече оглавяват.

  Преди това като член на Атака Владимиров атакува поста "областен управител", но той бе даден на ВМРО и мястото зае Галин Григоров и изпадна извън властта.

  Любомир Владимиров бе и два мандата депутат, като се изявяваше като енергиен експерт от листата на Волен Сидеров. Според запознати раздялата му с местната структура на "Атака" не е била от най-приятните за бившия депутат.

 

   От 2007 г. е и асистент, старши асистент, главен асистент, доцент и професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", Юридически факултет, катедра „Сигурност и безопасност", където работи по обучението на студенти от специалност „Защита на националната сигурност“ по дисциплините „Оценка на риска“, „Безопасност на производствените процеси“, „Аварийно-спасителна техника“, „Евакуация на сгради и обекти“, „Аварийно – възстановителни работи“, „Експертизи“, „Графична информация и документация“, „Безопасност на сгради и обекти“ и редица други специалности и дисциплини областта на защитата от аварии и бедствия.

   От 2015 г. е професор във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите по организация и управление извън сферата на материалното производство (управление на риска), където преподава по „Мениджмънт на околната среда“, „Местно самоуправление“ и „Методи и стратегии в управлението“.

  В периода 2007-2009 г. е избран за общински съветник и заместник-председател на Общинския съвет в Русе и е член на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическа и инвестиционна политика.

   От 2009 до 2017 г. е избиран за народен представител в 41-вото народно събрание от ПП „Атака“ (19-и МИР – Русе), 42-рото народно събрание от 19-и МИР – Русе и в 43-тото народно събрание от 4-ти МИР – Велико Търново.

През 2009 г. във Военна академия "Г.С. Раковски" защитава дисертация на тема „Рискметрия в екологичната сигурност“, по научната специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство“ и получава образователна и научна степен „доктор“.

   От 2010 г. редовно е избиран в научни журита по Закона за развитие на академичния състав в Република България, където оценява дисертационни трудове и кандидати за академични длъжности.

   През 2012 г. отново във Военната академия защитава втори дисертационен труд на тема „Мениджмънт на трансграничната екологична сигурност“ по научна специалност „Организация и управление извън сферата на материалното производство (Управление на сигурността и отбраната), където му е присъдена научна степен „доктор на науките“.

   От 2012 г. е член на редакционната колегия на Международното списание „Устойчиво развитие“, където се занимава активно с рецензиране, редактиране, корекция и разпространение на научни знания.

Тагове : екошеф ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha