Четвъртък, 9 Май 2024

Десислава Атанасова ще оглави ПГ на ГЕРБ-СДС

 Десислава Атанасова ще оглави ПГ на ГЕРБ-СДС
Публикация   16:24     20 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     422

   Десислава Атанасова отново ще е председател на парламентарната група ГЕРБ-СДС в новото Народно събрание, което ще стартира работа от утре. Това стана ясно от брифинг на ГЕРБ. 

   Името ѝ, както и това на нейните заместници Тома Биков, Румен Христов и Александър Ненков бе съобщено от лидера на партията Бойко Борисов пред нейни членове, включително кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

   Росица Кирова ще бъде предложена за председател и зам.-председател на Народното събрание, уточни Борисов. Кирова бе депутат и в предишното НС като водач на листата от Видин. Миналата година тя бе изключена от ИТН, след като пи кафе с Борисов.

   Борисов отново коментира и изборните резултати "Манипулациите с машинното гласуване са налице - това, което ние констатирахме и знаехме, че ще се извърши. В 3 от 39 секции в чужбина има разминаване в данните от протоколите и машинните разписки“, съобщи той и добави, че има сигнали за злоупотреби с преференциите на територията на страната. Данните за разминаванията при контролното броене бяха оповестени от ЦИК вчера.

   „Аз мисля, че за всички стана ясно какви са манипулациите с машините, корпоративния вот, купения вот и тоталния натиск върху ГЕРБ“, каза Борисов. По думите му Цвета Караянчева е „направила геройство в Кърджали“, а ДПС са прехвърлили гласове на партията на Слави Трифонов. „Така Цвета с 8900 гласа няма да е депутат, а тези 6000 гласа имат депутат“, обясни още той.

   Борисов коментира и случая с уволнението на проф. Асен Балтов като изпълнителен директор на „Пирогов“ и твърденията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, че е бил настанен фиктивно в лечебното заведение. „Кацаров е просто лъжец, обаче Радев стои зад него“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

   Той призова депутатите да се ваксинират „за личен пример“, както и за прокарване на програмата на ГЕРБ в Народното събрание като отбеляза, че и той е готов да си направи имунизация. "Не съм го направил досега само, защото доц. Кунчев ми казва, че при наличие на толкова антитела, ще се разбушувам", каза Борисов.

   "Искам, като отидете в парламента, да се съсредоточите в една цел. Тази цел касае живота, образованието, здравето и икономиката. С ужас наблюдавам как във Франция се готвят за четвърта вълна, бездействието, а за морала и корупцията на Кацаров, Радев и компания и че продължава да не го маха, цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Най-вероятно са минали през някоя пицария и са разменили някакви торбички, отдавна Кацаров, в модела "Борисов", щеше да е махнат. Осигурихме 3 млн. ваксини, Богдан не са го изчегъртали, въртеше се като вентилатор, защо се молих за ваксини, за да ги хвърляте и подарявате ли? Затова много ми се иска да възстановим ваксинационния процес. В момента сме на 15%. Вече в Европа минаха 50-60-70%.", коментира Борисов.

   Сред целите на парламентарната група ще са увеличение на заплатите на медицинските работници, дострояване на автомагистралите „Струма“ и „Хемус“, връщане орязаните 200 млн. лева за канализация на София към ВиК. „Просто бъдете внимателни“, посъветва Борисов депутатите.

   „Ние няма да правим този път правителство, ще отидем и ще го върнем (мандата), а с трети мандат на партии с по 30 човека е несериозно да си говорим за правителство“, коментира още той. Според него ако се стигне до нови предсрочни избори, ще е по вина на президента Румен Радев и „държавата ще колабира“.

   „Дано този път да са по-дълго… От утрешния ден ще знаем дали ще има правителство. Ако им мине уйдурмата с председателя на парламента, ще разберем за какво са се наговорили“, каза Борисов.

   "Страхотни назначения, честни, прозрачни, Радев за два месеца показа обратната страна на Луната. Я да видим какво е направило това правителство? Сложиха си хората на "Да, България" в ББР, сложиха си кантори, бракуват ваксини, виждам я Деси тук, ние за това време поне три-четири допълнителни плащания правихме към земеделските производители, водихме и много спорове с Ананиев и с Деси. Ако единственото е да уволняват хора, дори и несвързани по никакъв начин с ГЕРБ и СДС, но с назначения като във ВиК, Кацаров, хората разбраха подмяната", анализира още пред партийния актив лидерът на ГЕРБ.

   Той коментира и идеята на ИНТ за концесионирането на магистралите и настоя в парламента да се обясни на хората, че като тръгнат към Бургас или Видин, трябва да си плащат. "Това беше идеята на НДСВ навремето", припомни той.

   И съобщи, че бившият министър на регионалното развитие Петя Аврамова, в момента е на разпит - нищо, че е избрана за депутат.

Тагове : Атанасова , ГЕРБ ,


Коментари

  •     Маринов 

    Дванадесет години,ние българите гледахме,слушахме,роптаехме,такъв беше живота ни.Днес сънародниците ми искат,така предполагам,ако може бивши леки,тежки категории,"народни" избраници,да понамалят появата си по сайтове,телевизии,защото на хората вече им е байгън,да се "наслаждават" на едни и същи стари физиономии. Дванадесет години,Борисов се биеше по гърдите до посиняване след всички избори,че "биел"комунистите,когато си пожалаел. На 11-юли,една партия ИТН,която няма дванадесет месеца от създаването си,победи пусналата корени в обществото ни,ПП-ГЕРБ! Това е гаранция,че българския народ иска да бъде управляван по нов начин,от нови,млади,високообразовани българи,с което ще се сложи край на простотията,която доста време "живя" у нас необезпокоявана!

Коментирай

   captcha

Прочети още