Богомил Бонев към здравния министър: Плащай си изследванията

Богомил Бонев към здравния министър: Плащай си изследванията
Публикация   22:28     16 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     344

   Сложили са му тази работна диагноза с негово знание, за да не плаща от джоба си доста скъпите изследвания, които е трябвало да му се направят. Той се е съгласил тогава и не е платил. Ползвал е колегиалната услуга, без да възрази.

   Това написа във Фейсбук бившият вътрешен министър (1997 – 1999 г.) Богомил Бонев.

   Коментарът му е по повод на скандала, който се вихри заради служебния здравен министър Стойчо Кацаров и отстраняването на шефа на “Пирогов” – проф. Асен Балтов. Д-р Кацаров обяви, че през миналата година е лежал заради коронавирус, но разполага документ за хоспитализация от януари, когато не е стъпвал в болницата, за съвсем различно заболяване.

  Неговият лекуващ лекар обаче- доц. Петър Атанасов, заяви пред БНТ, че това не е вярно – министърът е имал усложнение след боледуването от ковид през ноември и е лекуван лично от него. Доц. Атанасов дори разкри, че е искал да направи му направи услуга, като  лекува по определена клинична пътека, за да не заплаща скъпи изследвания.

   “Сега излиза и размахва това като доказателство. След като сам призна, че е имал тежки усложнения и в “Пирогов” са му спасили живота. Гнусна работа. Хайде сега, Стойчо, заминавай да си платиш изследванията, щом си толкова честен и загрижен за здравната каса”, допълва Бонев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha