Понеделник, 6 Май 2024

Татяна Дончева за проектокабинета на Трифонов: Такива хазартни ходове водят до под кривата круша

Татяна Дончева за проектокабинета на Трифонов: Такива хазартни ходове водят до под кривата круша
Публикация   23:10     12 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     881

   Какви идеи има някой за кабинет, дали е реалистично с 25% от парламента да слагаш на масата кабинет като първа и последна инстанция, дали това някъде е прието, това го оставям настрани. Но това е предварително блокирано. В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура.

   Тя заяви, че проектоправителството на Трифонов не е било консултирано с колацията й. "Даже мога да ви кажа нещо много по-любопитно. Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично". Това каза пред БНР Татяна Дончева от коалиция "Изправи се! Мутри, вън!". Според нея е важен въпрос да се направи правителство и да има ясен мандат.

   "Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката... Опасявам се да не ме накарат да подкрепям кабинет от несъстоятелни хора, които освен глупости, не могат да правят друго, които нямат подготовка и квалификация. В проектокабинета на Трифонов намерих зам.-министърка на Емил Караиванов от правителството на ГЕРБ, намерих съветничка в президентството, намерих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става", коментира още Дончева.



Коментари

  •     Маринов 

    Когато сте последни в подреждането на партиите тръгнали за 46-тия парламент,това не ви ли "говори" ,че сте последна дупка на депутатския кавал! "Трябва да проучим хората от проекто кабинета,да разберем,кой става,кой не става",думи на г-жа Дончева! Ако се вторачим във вас от "изправи"се,половината ще попаднат в близкия "контейнер",така че помислете,дали правилно сме ви преценили когато сме решили да ви пратим в София! Не може всички депутати,да станат министри! Освободете се от тези мечти,споразумейте се с победилата партия,гласувайте за едно редовно правителство,ако действително мислите за народа си!

Коментирай

   captcha