Владислав Симчев е новият дистрикт управител на българското представителство на Lions clubs International

Владислав Симчев е новият дистрикт управител на българското представителство на Lions clubs International
Публикация   21:18     01 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     1516

   От днес , 01.07.2021 г. Асоциацията на Лайънс клубовете в България има своето ново ръководство. За дистрикт управител на българското представителство на Lions clubs International е назначен русенецът Владислав Симчев.

    Това е най-голямата благотворителна и добротворческа организация в световен мащаб с над 1000000 члена и повече от 100 години съществуване. В исторически план, говорейки за Лайънс движение в България, Русе е най-популярните град със своите четирима Дистрикт говерньори в това число и първият ДУ арх. Цвети Русинов при създаване на Дистрикта през 1999 г. По настоящем в Русе функционират три клуба с над 90 членове.

   ДУ Владислав Симчев членува в организацията от 12 години, като през това време минава през цялата стълбица от длъжности - президент на ЛК Русе Север, зонален и регионален председател, вице дистрикт управител, както и участник в организационния комитет на най-голямото Лайънс събитие в страната - Лайънс Европа Форум 2016 г. Мисията - приятелство, добротворство и съпричастност . Lions clubs international има за цел да формира общество от достойни и уважавани лидери , които в приятелство помежду си да добротворстват безкористно.

   Първата мащабна инициатива за мандат 2021-2022 г. ще стартира на 12.07.2021 г. с организиране на кръгла маса съвместно с Областна администрация - Русе и старт на проект "Образователно включване на деца от аутистичния спектър, чрез прилагане на програма "Помощник на учителя" в общообразователните училища в Община Русе.

    Проектът е инициатива на Асоциация на Лайънс Клубовете Дистрикт 130 България , Областна администрация , Община Русе и на Владислав Симчев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha