Вторник, 14 Май 2024

Препитаха двамата кандидати за омбудсман на община Русе

Препитаха двамата кандидати за омбудсман на община Русе
Публикация   16:51     30 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     363

   Публично събеседване с кандидатите за омбудсман на община Русе завърши, като 8 членното жури изслуша двамата допуснати - Милена Цонева - Георгиева и Мариян Димитров партиен активист и активен общественик..

  Събеседването започна в 14 часа в Кръгла зала на Общината, където бе осигурена възможност и граждани на присъстват.

  Мариан Димитров получи 7 от осемте гласа на комисията, като "Въздържал се" е гласувала само Наталия Кръстева. Милена Георгиева е получила с един глас по-малко подкрепа. Интересното в случая е, че всеки от журито е имал право да гласува за двамата кандидати. 

   Изборът ще направят общинските съветници на предстоящото заседание този месец. За отбелязване е, че Мариян Димитров е изключително дисциплиниран относно присъствието на сесиите на Общинския съвет, където проявава активна гражданска позиция. Единственото, което трудно може да се разбере към коя политическа сила в кой момент се е позиционирал кандидатът за омбудсман. Това обаче не се е отрадило да доброто му представяне, единодушни са повечето от членовете на комисията. 

    След прегледа документите на кандидатите миналата седмица, на двама от тях не бяха одобрени - на бившия съдия Ина Райчева и  Иван Белчев, екоактивист.

Тагове : омбудсман ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha