"Има такъв народ" нямало да се коалират с ГЕРБ, БСП и ДПС независимо от резултатите на изборите

Публикация   21:33     23 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     197

   В България политиците са на върха на корупцията - това заяви в интервю за Би Ти Ви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той отказа да коментира с кои други политически сили би се коалирала партията в следващото Народно събрание, като уточни, че разговор може да има след като резултатите от изборите станат известни. И все пак "Има такъв народ" няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, независимо от обстоятелствата, заяви той.

   "Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант. Има такъв, при който въпросните три партии на протеста, извън статуквото, да имат 121 депутати или повече. Има вариант, в който да нямат и такъв, в който да имат много повече. За всеки един от тези варианти имаме готов отговор, но няма да го кажа сега", добави той и не изключи варианта отново да върнат мандата.

   Според водачът на листа на "Има такъв народ" Ива Митева новите депутати първо трябва да преразгледат законите, свързани със съдебната власт. "Време е за нов Висш съдебен съвет. Тази форма, която е приета през 2015 г. е неработеща. Трябва да се преразгледат съдийската и прокурорската квота, трябва да се разделят. Прокуратурата трябва да се отдели от съдебната власт. () Спецсъдът и спецпрокуратурата също са на дневен ред, изготвихме законопроект, който предвиждаше закриване, но това трябва да стане много внимателно", посочи тя. По думите на Йорданов специализираното правосъдие в момента се използва като бухалка.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha