Четвъртък, 9 Май 2024

62- ма абитуриенти от СУ „Васил Левски“ получиха дипломите си, 22- ма от тях са отличници

62- ма абитуриенти от СУ „Васил Левски“ получиха дипломите си, 22- ма от тях са отличници
Публикация   16:55     21 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     1291

   35% от завършващите трите паралелки на 12-и клас на СУ „Васил Левски“ са отличници. Това беше обявено по време на провелата се днес церемония в училището, на която своите дипломи получиха 62-ма ученици, от които 22-ма с отличен успех. Двама от тях са успех 5.98. С най-висок успех е 12в клас – 5.25, следван от 12б с 4.98 и 12а с 4.84. Колкото до държавните зрелостни изпити, възпитаниците на най-голямото училище в региона са показали най-висок успех на матурата по английски език – 5.37. Средният резултат по български език и литература е 4.68.

   Сред официалните гости на събитието бяха заместник областният управител д-р Стефка Караколева, заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, заместник-ректорът на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, както и началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

   Д-р Караколева пожела ентусиазъм и успех на зрелостниците, както и да бъдат все така трудолюбиви, старателни и да следват мечтите си. „Продължете връзката помежду си и не забравяйте своите учители. Връщайте се отново в училището си и произнасяйте името на патрона си с гордост. Бъдете достойни негови последователи!“, каза още тя. Заместник областният управител д-р Караколева отправи и апел към завършващите винаги да работят за благото на Русе.

   „Община Русе се надява един ден след като завършите висшето си образование да се върнете тук, защото ние имаме нужда от вас и ще ви очакваме с нетърпение.“, заяви заместник-кметът Енчо Енчев. Той подчерта и изключителната роля на преподавателите, ръководството на учителите и Регионалното управление на образованието за отличното представяне на абитуриентите на изпитите в условията на кризата, породена от COVID-19. „Днес е денят, в който получавате диплома за средно образование, която е атестат за зрелост.“, допълни още Енчев.

   Началникът на РУО сподели с бъдещите студенти, че тръгват по един дълг път, водени от своите мечти, надежда и амбиции, изпълнени с вяра, креативност и желание за постигане на успехи.

   Директорът на училището Красимира Иванова пожела на зрелостниците да стъпват уверено по избрания от тях път, вярвайки в собстветните си сили и възможности. „Тук беше вашата първа житейска школа.“, каза още тя и пожела на досегашните си ученици да продължат да са упорити и настойчиви, трудолюбиви и безкористни, честни и отзивчиви, а също активни и никога да не се оставят на апатията и безразличието.

   „Развивайте се в това, което сте избрали. Дано постигате успехите с още по-малко трудности!“, каза заместник-ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ доц. д-р Десислава Атанасова. Освен това тя призова младежите да не забравят приятелствата си, защото ще са им необходими винаги и изрази увереност, че са получили една стабилна основа в средното си образование, която е отлична база за по-нататъшния им успех.

   СУ „Васил Левски“ реализира и един от най-големите приеми в първи клас – общо осем паралелки. Предоставя се възможност за засилено изучаване на китайски и японски език, хореография, рисуване и дори компютърно моделиране. В следващите три години се предвижда и изграждането на нов корпус към училището.

 

 

 

Тагове : абитуриенти ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha