ГЕРБ и "Българско лято" ще пострадат най-много от санкциите, смята Дончева

ГЕРБ и
Публикация   17:02     06 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     256
   Лидерът на "Движение 21", което е част от "Изправи се! Мутри вън!", Татяна Дончева предположи, че санкциите по закона "Магнитски" ще се отразят най-много на две партии преди изборите - ГЕРБ и "Българско лято" на Васил Божков. Според нея партията на бившия премиер Бойко Борисов носи цялата отговорност за потърпевшите от действията на американските власти.

   "Има "Магнитски бури" и първият отнесен е ГЕРБ. Вторият отнесен от тази буря е политическият проект на Васил Божков. ГЕРБ носи отговорност не само за Александър Манолев, който беше заместник-министър, но и за Делян Пеевски и за Илко Желязков, който по времето на цялото тяхно управление беше ключова фигура в ресурсни зони", каза Дончева.

   Тя изказа увереност, че коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в 46-ото Народно събрание, където да се бори да бъде разграден моделът "Борисов". "Ще трябва да има парламентарно мнозинство за подобна цел. Най-хубаво ще е то да бъде от политическите сили на промяната - "Изправи се! Мутри вън!", "Демократична България" и "Има такъв народ". Ако математическият сбор за това не стигне, ще трябва да помагат и другите сили", допълни Дончева.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha