Херо Мустафа в ролята на Виктор Шарапов

Херо Мустафа в ролята на Виктор Шарапов
Публикация   08:37     03 Юни, 2021 /     Явор Дачков   /     453

  Тази аналогия не може да се избегне: Днес официално Херо Мустафа и американското посолство снеха доверието си от другарите Бойко Борисов и Делян Пеевски и изразиха увереност в бъдещото си сътрудничество с президента Радев, ДПС и всички, които не са толкова глупави, че да не се качат на борда.

   Преди около 35 години американското посолство пусна списък със социалистическите милионери. Той беше залепен на външната витрина на посолството. Беше страшен скандал под сурдинка, разбира се, не като сега. Знаеше се само от уста на уста, а БКП бързо сложи бариери от двете страни на сегашната улица "Съборна", така че да не могат да минават хората и да четат.

   В списъка имаше всякакви интересни и известни хора - от политици до публични личности, културтрегери, артисти, скулптори и прочие. Все убедени комунисти. Посланието на американците беше просто - вижте какви сте лицемери в соца, който е за равенство и братство. Малко по-късно съветския посланик Виктор Шарапов направи тихия преврат в България през Андрей Луканов, Петър Младенов, Добри Джуров, Огнян Дойнов и прочие.

   Шарапов тогава беше това, което е Херо Мустафа днес. 30 години по-късно. Не бяха достатъчни, за да се оправяме самостоятелно със собствената си държава. Не сме могли и преди 130. А защо се водим, че сме на 1300 за мен е загадка.

   Тук пускам снимка на Виктор Шарапов и Тодор Живков. Шарапов е с униформата на сегашната руска посланичка Митрофанова, но всъщност е в днешната роля на американката Херо Мустафа.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha