Четвъртък, 16 Май 2024

Акция срещу трафик на културно-исторически ценности

Акция срещу трафик на културно-исторически ценности
Публикация   06:40     02 Юни, 2021 /     akcent.bg   /     484

Дали в “Лукойл” има открити нарушения министър Рашков отговори, че това е обект на данъчната тайна,

  Прокурори обискират дома и кабинета на висш полицай от Главна дирекция "Национална полиция". Според източниците на телевизията разследването е за организирана престъпна група за трафик на предмети от културно-историческото наследство и пране на пари. Твърди се, че има данни уличения полицаи през годините многократно да се е срещал с укриващия се в Дубай хазартен бизнесмен Васил Божков.

   Според БНТ става дума за Ангел Папалезов, който е шеф на отдела за борба с трафика на културни ценности. Назначен е за титуляр след пенсионирането на Кирил Христосков, който пък като пенсионер започва да работи във фондация "Тракия" на Васил Божков. Ангел Папалезов миналата седмица е бил включен в екипа, който да проверява дейността на ГДБОП, където са разработките срещу Божков, твърдят още източниците на БНТ. В понеделник е отстранен от проверяващия екип.

 "Прокуратурата предприема активни действия по отношение и на други представители на правителството", обяви Бойко Рашков. И даде за пример Министерството на финансите. "Там под обстрел, бих казал, е директорът на НАП Спецов", обясни министърът. И свърза това с обявените данни за милиардите несъбран ДДС. Думите на Рашков съвпадат с реплика на финансовия министър Асен Василев от днес. На въпрос на “Свободна Европа” дали в “Лукойл” има открити нарушения министърът отговори, че това е обект на данъчната тайна, "за която ако Ви отговоря в момента, господин Гешев ще бъде в моя офис утре".


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha