Евродепутати от ГЕРБ критикуваха служебния кабинет в писмо до европейските институции

Публикация   13:25     31 Май, 2021 /     Свободна Европа   /     801

   Евродепутатите от ГЕРБ изпратиха писмо до всички членове на Европейския парламент и на Европейската комисия, в което критикуват служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Според тях кабинетът „действа като предизборен екип“ на държавния глава и си служи с репресии.

„Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти“, пише в писмото.

   Писмото е подписано от членовете на Европейския парламент от ГЕРБ Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Асим Адемов, Александър Йорданов, Ева Майдел и Емил Радев и е изпратено до всички евродепутати и до еврокомисари, съобщи Асим Адемов в социалните мрежи. По думите на евродепутата пред БНР групата на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент има среща с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер по темата.

   В писмото си евродепутатите критикуват конкретни изказвания и кадрови промени, извършени от служебното правителство.

Сред тях е уволнението на председателя на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) Димитър Георгиев, което евродепутатите от ГЕРБ обвързват с разбиването на шпионска група в полза на Русия – теза, по-рано разпространена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

  Представителите на ГЕРБ в Европейския парламент изразяват притеснения от назначената от Рашков за началник на кабинета му Елена Фичерова, за която твърдят, че е свързана с хазартния бизнесмен Васил Божков.

  Те критикуват и изказването на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който каза, че ако беше собственик на телевизията, би отстранил журналисти от бТВ от водещото предаване, както и използвания от него израз „бивши хора“ по време на телевизионно интервю.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още