Вторник, 14 Май 2024

Георги Кръстев е новият областен координатор на ГЕРБ Русе

Георги Кръстев е новият областен координатор на ГЕРБ Русе
Публикация   16:35     27 Май, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2418

Встъпването му в длъжност ще стане след решение на Изпълнителната комисия до края на седмицата

      Георги Кръстев е новият областен координатор на ГЕРБ Русе. Това стана ясно след проведената днес среща на председателя на партията Бойко Борисов с младежкото обединение на ГЕРБ.

      Кръстев беше в листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители за 45-то Народно събрание. Той бе и единственият поканен на среща с премиера в предизборната кампания в Бяла заедно с водача на листата Красен Кралев.

     Неговото назначение се приема от структурата на ГЕРБ разнопосочно.Сред спряганите за този пост имена бяха директорът на Пристанищна инфраструктура Стоян Христов, както и на бившия депутат от Русе и председател на групата народни представители на ГЕРБ в последния парламент Десислава Атанасова. Дори се говореше, че Красен Кралев е канил лично екскмета Пламен Стоилов, но той е отказал.

     Младият Кръстев  е син на бившия зам.-кмет Наталия Кръстева. Младият политик ръководеше структурата на МГЕРБ в Русе. Той ще поеме поста след решение на Изпълнителната комисия, която се очаква да проведе следващото заседание до края на седмицата.

  

    Георги Кръстев е роден през декември 1999 година в Русе. Завършва Математическата гимназия „Баба Тонка” и в момента е третокурсник по специалността „Право” в Русенския университет. През 2020 година е номиниран от Юридическия факултет за “Студент на годината”. Негов доклад е публикуван в сборника с научни трудове на РУ “Ангел Кънчев” за 2020 г. Носител е на три сребърни медала по плуване от летните университетски спортни игри 2020 г. Същата година е избран за участие в програмата „Млади политици на изборни длъжности” на Европейския комитет на регионите.

   Още преди да навърши пълнолетие има забележителни успехи: става най-младият „Президент за един ден;  участва в проектите „Euroscola” и „European Youth Event”, Европарламент, Страсбург; грамоти и плакети за обществено значимите му дейности.

   От февруари 2020 г. Георги Кръстев е лидер на русенската общинска младежка структура на ГЕРБ.

  

Тагове : ГЕРБ , Кръстев ,


Коментари

  •     Монев 

    Ако майката на младият "политик" не се казваше Наталия Кръстева,можеше ли в тази жестока конкуренция между партиите,дори самия Гошо да помисли,че може да заеме най високия пост в пп-герб!? В случая имаме на човекът пост,а не на поста подходящия човек.Дали експеримента с това назначение е бил успешен,ще покажат резултатите от парламентарните избори на 11-юли.Да не дава Господ,партията на младежа да загуби състезанието за четвърти пореден път.

Коментирай

   captcha