Понеделник, 29 Април 2024

Комисията за безопасност на движението настоява държавата да обезопаси участъка, където загинаха двама младежи

Комисията за безопасност на движението настоява държавата да обезопаси участъка, където загинаха двама младежи
Публикация   12:13     26 Май, 2021 /     akcent.bg   /     577

Две алтернативни трасета определиха за влакчето в Парка, които ще се използват при провеждане на мероприятия по основния маршрут.

   На днешното заседание на Комисията за безопасност на движението (КОБД) в Община Русе бе решено с единодушие да се предложи на АПИ и ДАИ да обезопасят участъка на бул. „България“ от страната на бензиностанция Лукойл, в посока от Русе към Бяла. Там в ранните часове на 16 май при трагичен инцидент загинаха двама млади хора от русенското село Тръстеник.

   КОБД предлага на АПИ:

-     да се поставят знаци В27, забраняващи спирането от двете страни на пътното платно, след входа към бензиностанция Лукойл;

-     да се постави Г-образна мантинела в площта между входа и изхода на бензиностанцията, при подхода към нея;

-     да се маркира платното за движение;

-     да се постави указателна табела за най-близкия паркинг след бензиностанцията.

   На дневен ред бяха и резервните маршрути на атракционното влакче в Младежкия парк. Предложени и приети бяха две алтернативни трасета, които ще се използват при провеждане на мероприятия по основния маршрут. Така влакчето ще продължи разходките си, без да пречи на разхождащите се в парка. Обсъдена бе и скоростта на атракциона, като КОБД реши максималната да бъде 15км./ч.

   Комисията обсъди и писмото, изпратено от председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев до Община Русе по повод „Златна Европейска лига за жени по волейбол“ на 18 и 20 юни. Молбата на Ганев е за осигуряване на паркинг и маршрут на движение на автобусите, превозващи отборите, които участват в състезанието. КОБД реши:

   -  Приема затварянето на ул. „Петко Д. Петков“ в участъка от ул. „Г.С.Раковски“ до пл. „Свобода“ за периода от 18 до 20 юни включително, за всякакъв вид МПС,  с изключение на гостите на хотел „Дунав плаза“ и автобусите, обслужващи отборите от финали на „Европейска златна лига – жени“. За този период ул. „Петко Д. Петков“ да се сигнализира за двупосочно движение в участъка от ул. „Г.С.Раковски“ до ул. „Муткурова“, за да се осигури влизането и излизането на автобусите, превозващи участниците в турнира.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha