Обсъдени бяха механизма и готовността за реализиране на вота чрез машинно гласуване

Обсъдени бяха механизма и готовността за реализиране на вота чрез машинно гласуване
Публикация   08:05     27 Май, 2021 /     akcent.bg   /     374

   Областният управител на Русе Борислав Българинов се срещна с председателя на Районната избирателна комисия Милена Хинкова. В рамките на разговора бяха обсъдени механизма и готовността за реализиране на вота чрез машинно гласуване. Тепърва предстои да бъде уточнен броя на хартиените бюлетини, както и на машините, които ще са необходими за безпроблемното протичане на изборния процес.

   Българинов бе категоричен, че основен приоритет на служебното правителство, а също така и негов е провеждането на честни избори, без машинации. „Не трябва да подкопаваме доверието на хората в изборния процес. Трябва да направим всичко необходимо, за да гарантираме правото на демократичен вот на всеки един български гражданин.“, каза още той.

   Най-вероятно отново многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена“ ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия както в изборния ден, така и след това до приключване приемо-предаването на протоколите на секционните избирателни комисии, но и това на този етап не е напълно сигурно.

   Предстоят срещи на терен с всички институции, имащи отношение по въпроса. Сред тях ще бъдат Областната дирекция на МВР, както и „Информационно обслужване“ АД. Борислав Българинов ще проведе разговори и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, като двамата ще обсъдят засилване на контрола от страна на полицията по време на изборния ден, а и преди това, така че да не се позволи купуване на гласове или опити за манипулиране на вота на избирателя.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още