Четвъртък, 16 Май 2024

Първан Симеонов: БСП остава трета!

Първан Симеонов: БСП остава трета!
Публикация   14:40     23 Май, 2021 /     akcent.bg   /     462

България не е била в такава ситуация Не пада толкова подкрепата на ГЕРБ, колкото расте за "Има такъв народ"

   "Ситуацията е непредвидима. България отдавна, всъщност никога не е била в такава ситуация. Това заяви в "Здравей, България" на Нова телевизия политологът Първан Симеонов. 

   БСП твърдо остава на трето място, смята той.

   "На последните избори около половин милион българи са решили за кого да гласуват в последния момент.... Поне засега е логично и добро за ГЕРБ да остане малко в опозиция. По този начин ГЕРБ може да стане нормална партия, ако може да се говори за това“, каза още Симеонов.

   Според Първанов в момента не  пада толкова подкрепата на ГЕРБ, колкото расте тази за "Има такъв народ". Трудно обаче може да се направи категорична прогноза, защото още не знаем кой с кого ще се коалира.Ние въобще не знаем кой с кого да се събере. Ако националистическите формации се съберат, ще можем с голяма доза сигурност да кажем, че ще влязат, смята той. 

   В България правителството обикновено не се харесва от 60-70% от хората: „Големият проблем е те да действат заедно. В миналото Народно събрание видяхме, че сега не могат. Президентът сега показва как могат“, допълни Симеонов.

   Победата на следващите избори може да има чисто символичен характер , твърди политологът.

   „В чужбина обикновено гласуват за нови протестни формации и за ДПС. Сега ще пораснат секциите във Великобритания, Канада, САЩ и Турция“, завърши той.Служебният кабинет е добра чернова за следващо правителство на България. На хората ще им хареса това, което прави.

   Той предупреди, че ако след изборите през юли някой иска да ходи и на трети вот, ще получи наказателен вот.

  Рокадите в МВР могат да вдигнат подкрепата на всички протестни партии, защото показват, че наистина се предприема промяна, каза още Първанов.

Тагове : БСП , Слави ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha