Вторник, 14 Май 2024

Астра биоплант е отборният победител в V-та спартакиада на Булмаркет ДМ, посветена на 25-та годишнина от създаване на компанията

Астра биоплант е отборният победител в V-та спартакиада на Булмаркет ДМ, посветена на 25-та годишнина от създаване на компанията
Публикация   19:02     22 Май, 2021 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     989

Станко Станков бе номиниран в категория и награден за Двигател в развитието на Булмаркет ДМ

 

 Отборите на Астра биоплант станаха първи в отборното класиране на V-та спартакиада на Булмаркет ДМ.

  След танцов поздрав от формацията за народни танци към фирмата началото на традиционната вече спартакиада започна различно.

  Генералният мениджър Станко Станков изложи причината- награждаване с  плакет на 25 дългогодишни и доказали се служители на Булмаркет ДМ.

  Станков се върна в първите години, когато ентусиазмът е бил повече от необходимите финансови средства... И премина през цялото това време от четвърт век, време на трудности и успехи, в които развитието на компанията се е случвалo най-вече благодарение на работниците и служителите, реализирали успешно добрите идеи.

  Емоцията надделя над стандартното награждаване на бивши вече кадри, които явно са били в основата на създаването на Булмаркет- прозираше вълнение при появата им и връчването на плакетите.

  Явно нестандартното начало продължи с неочаквано изказване на зам. управителят Светослав  Първанов. Той предложи Станко Станков да бъде номиниран за Двигател на развитието на Булмаркет. Затова и вместо плакет му бе връчен умален действащ модел на първия в света двигател, проектиран, изработен и патентован в 1679 година от френския изобретател Дени Папен....

  След което започна и спортната част на това събитие, привлякло близо 600 души, от които 150 служители и работници се състезаваха по терените и спортните площадки на стадион Локомотив.

   В турнира по тенис на маса победители са Астра биоплант, а на второ място са състезателите на Хай протеин- Провадия.

  В бягането с чували най- добре се представи Кирил Пенев /Обер/, следван от Йордан Тошински /Обер/ и Валентин Иванов /Олео/.

 В стрелбата с лък най- точен бе мерникът на Стефко Тодоров /Секюрити/. Второ място зае Пламен Ангелов /Булмаркет/, а трети е Николай Николов /Хай/.

  Димитър Томов /Астра/ победи в шахматния турнир. След него се наредиха Димитър Сърталански /Обер/ и Никита Цвятков /Астра/.

Сериозен интерес предизвика турнирът по канадска борба. За втора поредна година най-добър в ръцете показа че е Здравко Добрев /Астра/, който зае и първото място. Втори е Кирил Пенев /Обер/ и Христомир Христов /Олео/.

  Но още по-голям бе интересът при дамите, участващи в турнира по канадска борба. При оспорвани битки и силна воля за победа безапелационно първото място заслужи Велина Живкова /Хай протеин/. Въпреки сериозната подкрепа, която получаваше в двубоите с нея, Богомира Върбанова /Автотранпорт/ се примири с второто място. Трета е Милена Парушева /Хай/.

   Тегленето на въже също се оказа атрактивна дисциплина. Още повече, че организаторите бяха сложили в началото на състезанието единият край да свършва в мрежата на игрището по футбол. След като при първия двубой последният от петимата участници от отбора влеза езин метър заедно с мрежата на терена с изкуствена настилка, въжето бе преместено на по-разумно разстояние. Мъжете участваха по-скоро на олимпийския принцип. Но все така най-мощни се оказа отборът на Обер.

   При жените обаче имаше ясно очертан кандидат за първото място. Петте участнички от Хай протеин възхитиха дори мъжката част от публиката с потенциала си. Дори се роди и идея срещу тях да се схормира мъжки съперник, но се оказа, че вероятността да бъде победен е напълно реална и до там не се стигна.

 Най-продължителен като време бе турнирът по волейбол. Но и тук най-добри се оказаха Астра биоплант, които победиха на финала Рейл Карго. Трети е тимът на Обер.

   

  При футболистите също имаше голямо напрежение. Мачът за трето и четвърто място не се състоя поради контузии на голяма част от играчите на единия отбор. Така в челната тройка влезе без борба Хай протеин. Оспорвана борба на терена направи футболистите на Астра биопрлант победители над Олео протеин.

  За децата на родителите спортисти също бе помислено. Аниматори се ангажираха да изкарат пълноценно част от времето. Имаше и лакомства, които се раздаваха при строг контрол.

  Наградите връчи зам.- управителят Светослав Първанов, като пожела на всички по-високи спортни постижения в следващата спартакиада.

   В края на спортния празник по време на награждаването на комплексния победител противопожарният автомобил поздрави всички участници с атрактивен воден залп от оръдието.

   Повече от доволни бяха и късметлиите от традиционната томбола, която ги ощастливи с прилична сума и ваучер за пазаруване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha