С късен гол ЦСКА победи "Арда" и взе Купата на България

С късен гол ЦСКА победи
Публикация   20 Май, 2021   /     akcent.bg   /     372

   ЦСКА спечели Купата на България след минимален успех с 1:0 над "Арда" в оспорван финал на Националния стадион "Васил Левски". Червените стигнаха до триумфа с гол на нападателя Бисмарк Чарлс в 86-ата минута.

   Той влезе от резервната скамейка и се разписа след хубаво подаване на Амос Юга.

  Срещата предложи голяма битка и надиграване между треньорите Любослав Пенев и Николай Киров. Смените, които направи наставникът на червените обаче се оказаха ключови и успяха да му спечелят срещата.

   Със спечелната купа ЦСКА се ревншира за загубата преди година, когато тимът загуби във финален мач срещу "Локомотив" (Пловдив). Триумфът е първи за Любослав Пенев като треньор на червените. Дотук в кариерата си той имаше една спечелена титла с "Литекс" през 2011 г.

   Наставникът на "Арда" Николай Киров загуби втори финал за купата, като остава с един трофей от 2017 г.

   Трофеят гарантира на червените и място в новия европейски турнир Лига на конфедерациите.

   В първите 10 минути съставът на Любослав Пенев беше по-активен, като започна агресивно и се възползва от притеснението в редиците на "Арда". Още в четвъртата минута червените получиха добър шанс, когато Джером Синклер центрира, а Федерико Варела засече топката.

   Вратарят на "Арда" Иван Караджов обаче се намеси.

  С късен гол ЦСКА излъга "Арда" и взе Купата на България

© LAP.BG

  Тази ранна възможност остана и единственият точен удар на ЦСКА преди почивката.

  След 25-ата минута "Арда" погледна по-смело в атака, като два пъти поред вратарят на ЦСКА Густаво Бусато трябваше да прави спасявания. Първо той изби удар на Емил Мартинов, а по-късно се намеси при изстрел на Иван Тилев.

  През втората част и двата тима подходиха по-внимателно без да рискуват.

   Първият шанс беше за ЦСКА, но Жорди Кайседо не се възползва от двойно подаване с Амос Юга.

    След това стражът на червените Бусато създаде проблеми за тима си, когато изрита една топка, а тя попадна в играч на "Арда". Атаката на сините обаче беше спряна с нарушение пред наказателното поле, а последвалият удар на Спас Делев беше неточен.

  Най-добрата възможност за "Арда" беше в 65-ата минута, когато Тилев изведе Мартинов сам срещув вратаря на ЦСКА, но халфът се затвори и от малък ъгъл не успя да отправи точен удар.

  С напредване на срещата ЦСКА стана още по-агресивен, а смените на Любослав Пенев дадоха резултат. Бисмарк Чарлс замени Кайседо в 61-ата минута и 25 по-късно успя да изведе червените напред.

   Юга намери нападателя с меко подаване в наказателното поле, той се освободи от Алекс Петков с овладяването на топката и веднага след това я прати в мрежата с десния крак - 1:0.

 С късен гол ЦСКА излъга "Арда" и взе Купата на България

© LAP.BG

   До края на срещата "Арда" стигна само до един корнер, но без да застраши червената врата сериозно.

Тагове : ЦСКА , Арда , Купа ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha