Четвъртък, 16 Май 2024

Деница Иванова : „Поемането на всички градски линии от „Общински транспорт" ЕАД ще доведе до бърз и удобен градски транспорт"

Деница Иванова : „Поемането на всички градски линии от „Общински транспорт
Публикация   17:01     19 Май, 2021 /     akcent.bg   /     528

   „С идеята Община Русе да поеме на 100% линиите от градския транспорт най-после ще се реши чаканият с години въпрос за качествен и адекватен транспорт за жителите и гостите на нашия град." това заяви общинският съветник Деница Иванова. Тя заяви, че групата съветници на МК „БСП за България" ще подкрепят това предложение на предстоящата сесия на Общински съвет Русе. „Това е още едно предизборно обещание на кмета Пенчо Милков, което е на път да бъде изпълнено, добави  Иванова. С поемането на всички линии от вътрешноградската транспортна схема от „Общински транспорт" ЕАД  ще бъдат намалени до минимум маршрутите, които се припокриват;  може да бъде приложена изцяло нова тарифна политика с различни от досега действащите преференциални цени на превозните документи; абонаментни карти ще могат да се използват във всички превозни средства по маршрута на дадена линия, което ще намали времето за чакане от страна на пътниците и те ще се придвижват значително по бързо. „Със сигурност с готвените промени общината ще може да предоставя бърз и удобен градски транспорт." каза още Деница Иванова. Тя обяви, че групата на МК „БСП за България" ще подкрепи предложението на администрацията за еднократна помощ от 50 лв на възрастни хора, преболедували Ковид.

      Нора Стоянова коментира предложението за увеличението на капацитета на яслените групи. Тя заяви, че това показва на практика работата на общината в посока създаване на добри условия за младите семейства на Русе. Стоянова припомни и непрекъснатите дейности по обновяване и ремонтиране на сградния фонд на яслите и детските градини в града.

      Коментарите на представители на ПП ГЕРБ, че общината разпродава всичко, което може да се продаде, Иван Иванов определи като несъстоятелни. Той припомни, че само през 2018 година са извършени продажни за 19 общински имоти, на стойност 433 хиляди лева. „Сега мащабите съвсем не са такива големи", заяви г-н Иванов. Той даде за пример терен, за който гражданинът има отстъпено право на строеж, в случая общината не може да направи нищо друго; продажба на търговски имоти, за които повече от три години няма интерес от закупуване, а общината има само разходи по тях. По никакъв начин не се продават имоти,  които биха могли да носят приходи и терени които са необходими за обществено ползване или друг общински и инвестиционен интерес.

   „Искам да е ясно, че продажбите се извършват по утвърдената и приетата от Общинския съвет, в началото на годината, Програма за управление на общинската собственост, за която са гласували и колегите от групата на ГЕРБ, както в Комисията по общинска собственост, така и на сесия. Във второто направление - по линия на приватизацията, ГЕРБ са гласували и в Комисията по приватизация и на сесия отново в подкрепа", каза още Иванов. „Считам за неправилно ползването на такива теми за предизборна  агитация и предизборни внушения. Ние поемаме ангажимент, както и досега, предстоящата предизборната кампания по никакъв начин да не се отрази върху нашите позиции в защита на предложенията, които касаят интересите на гражданите на Община Русе. Всеки пример в друга посока не е добър." завърши общинският съветник.

Тагове : БСП , транспорт ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha