Потвърдено: Борислав Българинов ще е новият Областен управител на Област Русе

Потвърдено: Борислав Българинов ще е новият Областен управител на Област Русе
Публикация   12:30     18 Май, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1577

  Борислав Българинов ще е новият Областен управител на Област Русе. Информацията беше потвърдена за Акцент.бг от три независими източника. Официалното му назначение ще бъде утре на заседание на Министерски съвет. Противно на очакваното и досегашната практика – първо да бъдат сменени Заместник областните управители, този път до момента (вторник обед) те не са определени категорично.

  Назначението на Борислав Българинов, определено, не се свързва с нито една политическа сила. Той най-вероятно е бил предложен от членове на служебното правителство. Известно е, че бившия заместник-председател на партията на Софиянски (той не е партийно обвързан от близо 10 години) във времето е работил както с Бойко Рашков, така и с Янаки Стоилов.  

  Борислав Българинов е роден на 22.08.1965г.  в село Горно Абланово. По професия е адвокат. Бил е народен представител в 40–то Народно събрание, член на Комисията по правни въпроси, зам.председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на подкомисията за контрол на специалните служби. Бил е прокурор в Районна прокуратура, Русе и следовател в Окръжната следствена служба. Владее руски и френски език.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha