Министърът на образованието обяви 4 приоритета

Министърът на образованието обяви 4 приоритета
Публикация   18:12     17 Май, 2021 /     akcent.bg   /     500

Ревизия на предишния министър не е сред тях

   "Думата "ревизия" не фигурира в нашите приоритети". Това заяви служебният министър на образованието Николай Денков, цитиран от БНТ. Той направи уточнението, че като министър е длъжен да направи проверка на разходването на средствата и това ще се случи по надлежния ред.

  Той посочи четири приоритета пред просветното министерство за следващите три месеца, като два от тях са свързани с училищното образование.

   "Първият приоритет е успешното завършване на учебната година, което включва държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование", каза Николай Денков при представянето на екипа и приоритетите си. Останалите са подготовката за следващата учебна година, завършването на картата на висшето образование в България и преглед на дейностите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Министерството на образованието.

   Присъственото обучение в университетите ще бъде възстановено до няколко дни, но всеки ректор ще решава сам как и дали ще върне напълно присъствените занятия, заяви още Денков. Той уточни, че всеки ректор ще преценява дали и при каква организация ще върне студентите в аудиториите. Според проф. Анастас Герджиков, който е председател на Съвета на ректорите, не навсякъде ще е удачно връщането на присъствените занятия, защото някои студенти вече са се оплакали, че няма да могат да си намерят квартира за един-два месеца, колкото им остава от сесията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha