Четвъртък, 16 Май 2024

Тома Биков: Кой предложи Румен Спецов за шеф на НАП?

Тома Биков: Кой предложи Румен Спецов за шеф на НАП?
Публикация   07:32     17 Май, 2021 /     akcent.bg   /     351

   Тъй като няма парламентарен контрол, ангажимент на ГЕРБ е да осъществява някакъв контрол върху служебното правителство - това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. Той подчерта, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са заради това, че има скандални назначения.

   "Нормално е да бъдат сменени политическите екипи, но назначението на директор на НАП (Румен Спецов - бел.ред.) е абсолютно скандално и необяснимо, никой все още не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим", заяви Биков. Въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за шеф на приходната агенция. "Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?", попита той и посочи, че новоназначеният директор на Агенция "Митници" Павел Тонев е от времето на правителството на Пламен Орешарски.

   Биков отрече Божков да е бил близък до ГЕРБ. "Този човек се беше превърнал в абсолютно недосегаем и единственото правителство, което се осмели по някакъв начин да му противодейства, беше третото правителство на Борисов, това е фактът. А оттам нататък - че сега явно някой е решил да го използва, за да придобие някакви позиции във властта, мисля, че греши този, който си прави такива илюзии, просто защото ще стане подчинен на Божков, а не негов началник", каза Биков.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha