Четвъртък, 16 Май 2024

Проф. Герджиков: След 11 юли може да има нови парламентарни избори

Проф. Герджиков: След 11 юли може да има нови парламентарни избори
Публикация   19:03     16 Май, 2021 /     akcent.bg   /     325

   След 11 юли може да се стигне до провеждане на нови предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира в ефира на Nova проф. Огнян Герджиков, юрист и служебен премиер на България в периода януари-май 2017 година.

   „Не очаквам след 11 юли да се случи нещо по-различно от това, което очакват повечето, които наблюдават процесите – пак ще има един силно фрагментиран парламент. Някои партии ще качат малко, други ще слязат малко, ще влязат 1-2 нови партии и пак може би няма да достигне коалиционната култура за обединение. Възможно е отново да се стигне до нови избори“, коментира проф. Герджиков и даде пример с Белгия и Израел, където по думите му са се наблюдавали далеч по-големи политически кризи.

   Проф. Герджиков изрази позитивно отношение и към служебното правителство. „Впечатлен съм от състава му. Той е много добре балансиран, с изключително качествени хора. Това ми дава надежда, че ще бъде свършена добра работа“, каза експертът и добави, че с него не са водени разговори за участие в служебния кабинет.

   По думите му рокадите по високите етажа на властта от последната седмица трябва да са умерени, тъй като „много сериозни трусове могат да не дадат добър резултат“.

   Освен това той смята, че е необходимо България да няма парламент около една година. „Той непрекъснато произвежда продукция, една голяма част некачествена, която води до непрекъснати промени, което е бич за икономиката“, допълни проф. Герджиков.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha