Петък, 20 Септември 2024

15 май- Международен ден на семейството

15 май- Международен ден на семейството

    Денят на семейството е учреден през 1993 г. от Генералната Асамблея на ООН и отразява значението, което международната общност отдава на семействата. Международният ден дава възможност за насърчаване на информираността по въпроси, отнасящи се за семейството и увеличава знанията по социални, икономически и демографски процеси, които засягат семействата. Целта му е да привлича общественото внимание към редица проблеми в семейната среда. Международният ден на семейството е вдъхновил серия от събития за повишаване на осведомеността, включително и на националните семейни дни. В много страни този ден дава възможност да се изтъкнат различни области на интерес и значение за семействата.

    За страните – членки на Европа, семейството е основната част от обществото и един от трите основни стълба на всяко справедливо общество, заедно с приобщаващия пазар на труда и механизмите за социална защита. Създаването на благоприятни за семейството политики, които са от полза за всички, е необходимо за бъдещето на Европа.

   Във връзка с това е наложително европейските лидери да изпълнят ангажимента си към Европейския стълб на социалните права и да гарантират защитата на семействата.

Тагове : семейство , ден ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha