ЦСКА-София разгроми шампиона Лудогорец с 4:1

ЦСКА-София разгроми шампиона Лудогорец с 4:1
Публикация   06:33     13 Май, 2021 /     akcent.bg   /     718

ЦСКА-София разгроми с 4:1 шампиона Лудогорец в мач от 29-ия кръг на efbet Лига и се изкачи на второ място в класирането.

   Червените надиграха тотално своя опонент и четирите попадения на Юрген Матей (4), Бисмарк Чарлс (54), Мено Кох (61) и Жорди Кайседо от дузпа в 97-ата минута бяха най-малкото, с което се отърваха разградчани, които вкараха чрез Сисиньо в 60-ата минута.

   Така домакините постигнаха първи успех в първенството срещу този опонент на стадион "Българска армия" и нанесоха най-тежката загуба на Лудогорец в елита. От своя страна повечето футболисти на разградчани затвърдиха впечатлението, че са твърде посредствени за амбициите на клуба и повечето от тях не превъзхождат колегите си от останалите топ отбори в efbet Лига. За сметка на това доста често демонстрират недисциплинирана игра и арогантност спрямо противниците си, което все по-често им коства победите.

Иначе и в двата отбора имаше множество промени. Домакините стартираха без Кайседо, Мазику, Йомов и Енрике, които бяха на пейката. А атаката поведе Бисмарк Чарлс.

16 ЦСКА-София - Лудогорец

   Срещата започна с минута мълчание на терена и аплодисменти от трибуните в памет на легендата на ЦСКА и България Георги Димитров-Джеки, който почина в неделя.

16 ЦСКА-София - Лудогорец

   ЦСКА-София стартира по-концентрирано мача и в 4-ата минута откри резултата. Червените се възползваха от недобро пласиране на Са, който позволи дълъг пас да мине зад гърба му и да бъде овладян от Варела, но Терзиев затвори своя съперник и изчисти в корнер. Кери центрира от ъгловия удар, а Матей засече с глава на предната греда за 1:0.

   След четвърт час Варела получи пас отдясно в наказателното поле и центрира към Бисмарк Чарлс, който стреля с глава, но Кахлина улови.

   В 18-ата минута и Лудогорец отправи първи изстрел по посока вратата на Бусато. Негов автор бе Жосуе Са, който засече с глава центриране от корнер, но опасният му удар профуча покрай напречната греда. Седем минути по-късно опасен пробив на Десподов завърши с прострелно центриране, но Кешерю реагира твърде мудно и не успя да го засече в празната врата.

16 ЦСКА-София - Лудогорец

   В 39-ата минута Кешерю овладя пред наказателното поле на доамкините, завъртя се на 180 градуса и стреля с левия крак, а след лек рикошет в крака на "червен" футболист топката излезе в корнер покрай лявата греда на Бусато.

   След почивката ЦСКА-София продължи да играе по-смело и надъхано от своя противник, а по-напористата им игра се отплати за втори път в 54-ата минута. Тогава Кери се пребори за висока топка със Сисиньо и намери Бисмарк Чарлс между мудните централни бранители на орлите в лицето на Терзиев и Вердон, и таранът майсторски от въздуха простреля Кахлина за 2:0.

   След час игра Лудогорец се върна в мача след попадение на Сисиньо. Бразилецът бе изведен сам срещу вратаря от Десподов, преодоля го и вкара за 2:1. След преглед с ВАР за засада попадението бе признато, тъй като Матей покри десния защитник на орлите.
   Червените обаче бързо си върнаха преднината от два гола. В 61-ата минута Кери центрира от фаул, Вион и Терзиев изпуснаха Кох, който реализира с глава за 3:1.
 
   В следващите минути ЦСКА-Софя организира още две изключително опасни контраатаки, които като по чудо не доведоха до нов гол, тъй като ударите на резервите Йомов и Енрике не намериха целта.

Слабите и на моменти дори комични отигравания на Лудогорец нямаше как да не доведат до нови неприятности и те дойдоха в края на двубоя. Първо резервата Мавис Чибота получи два бързи картона заради невъздържаните си прояви и се прибра преждевременно в съблекалнята.

    В 97-ата минута пък Сантана фаулира Кайседо в наказателното поле и Кабаков отсъди дузпа, която бе потвърдена с ВАР. Потърпевшият реализира хладнокръвно за крайното и напълно заслужено 4:1 за ЦСКА-София.

    ЦСКА-СОФИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 4:1

1:0 Юрген Матей 4
2:0 Бисмарк Чарлс 54
2:1 Сисиньо 60
3:1 Мено Кох 61
4:1 Жорди Кайседо 97 д.

   ЦСКА-СОФИЯ: 1. Бусато, 2. Матей, 4. Кох, 5. Варела, 8. Кери, 15. Вион, 17. Бисмарк, 19. Турицов, 20. Тиаго, 21. Юга, 24. Синклер 

   ЛУДОГОРЕЦ: 1. Кахлина, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 11. Десподов, 18. Дяков, 24. Вердон, 25. Баджи, 28. Кешерю, 32. Са, 37. Текпетей, 64. Янков

   Източник: Спортал



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha