Националното събрание на ГЕРБ прие оставките на Пламен Нунев, Менда Стоянова и Красимир Велчев като членове на ИК

 Националното събрание на ГЕРБ прие оставките на Пламен Нунев, Менда Стоянова и Красимир Велчев като членове на ИК
Публикация   12:56     11 Май, 2021 /     akcent.bg   /     684

Членовете на Изпълнителната комисия се увеличават от 8 на 12

   С 995 гласа “ЗА", 12 “ПРОТИВ” и 21 “ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”, делегатите на Националното събрание на ГЕРБ освободиха Пламен Нунев, Менда Стоянова и Красимир Велчев  като членове на Изпълнителната комисия на партията.

   Преди гласуването лидерът на партията Бойко Борисов сподели, че с Пламен Нунев са заедно от създаването на партията, познават се от полицейските години. Отбеляза неговия принос в изграждането на областната структура и многото работа свършена за региона от него. След последните избори обаче се налага промяна.

   Нунев подаде оставка на 8 април, след парламентарните избори, проведени на 4 април. т.г. Пред Акцент.БГ той сподели, че оставката е морален акт, след като партията в района, за който отговаря е загубила, макар и със 111 гласа..

   Дори и опонентите му признават, че Нунев като областен координатор е изградил една от най-добрите в страната партийни структури. Той обаче признава, че е време да се оттегли и да отстъпи поста на нови лица с нови идеи.

   Делегатите гласуваха единодушно с 1041 гласа „за“ увеличаване на числеността на Изпълнителната комисия – вместо досегашните осем членовете да бъдат 12. Друга промяна е назначаване на регионални отговорници за по-добра координация между териториалните органи на партията, следваща промяна е възможност заседанията на териториалните органи да се провеждат чрез интернет връзка.

   С гласуваните изменения в устава, Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ ще се състои от председател, двама заместник-председатели – общо 12 членове.

 

 


 

 

 
 
 
poster
 
 
  
 
 
 
 
 
 

 



Коментари

  •     Брех 

    Айде всичката смрадлива гноясала гербава клес да се отича в канала по-бързо ако обича!!!

  •     Маринов 

    Започнат ли опонентите да те хвалят,поогледай се къде си сгрешил.Тотална загуба на президентските избори,на изборите за местно самоуправление,днес кмет на гр. Русе е П.Милков от БСП! На скоро отминалите парламентарни избори,партията на Сл.Трифонов -"Има такъв народ",партия на два петъка,взе по-вече гласове в града ни,от партията на "големият" стратег,координатор на ПП-ГЕРБ,Пл. Нунев. Подаване на оставка,дори само при мисълта че ще загубиш,е действително морален акт.Другото е демагогия.Колкото до преобразяването на нашия град в положителна посока,приносът е единствено и само на Пл. Стоилов, през неговият осем годишен кметски мандат!

Коментирай

   captcha