Сряда, 9 Октомври 2024

Байдън вдига данъците за богатите

Байдън вдига данъците за богатите
Публикация   29 Апр, 2021   /     akcent.bg   /     452

Няма да вдига данъците за американците, които печелят под 400 хиляди долара на година.

   Президентът на САЩ Джо Байдън планира увеличаване на данъците за богатите американци, включително почти двойно вдигане на данъка върху капиталовите печалби за граждани с годишен доход над 1 млн. долара. Събраните средства ще отидат за финансиране на програмите за детски надбавки и образование. Пакетът на стойност над 1 трлн. долара може да бъде обявен следващата седмица, пише Financial Times. Засега от Белия дом не коментират подробности по него.

   Плановете на Байдън ще анулират някои от данъчните облекчения, въведени от неговия предшественик Донал Тръмп. Те са част от обещанията на настоящия държавен глава, направени по време на предизборната му кампания.

  Все още финализираме проекта за увеличение на данъците. Изчисленията на президента показват, че има нужда да се модернизира инфраструктурата, да се инвестира в детски грижи, в ранно детско образование. Да станат нашите деца и децата на следващото поколение работници по-конкурентни.

   Това предложение цели да се плати за това.

   Той смята, че най-богатите американци трябва да платят за това, защото могат да си го позволят, както и корпорациите и бизнесът, които също могат да си го позволят.

   Президентът и икономическият екип смятат, че негативни последици няма да има.

   Има други мнения и ще има нови предложения как да се плати за плана и те ще са част от дебата.

   Президентът обаче е твърд в позицията си, че няма да вдига данъците за американците, които печелят под 400 хиляди долара на година. Ще има редица предложения как да се финансира планът за инвестиции в образование и детски грижи.

Тагове : Байдън , данъци ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha