Митко Кунчев след седмица в парламента- изключително отговорна работа

Митко Кунчев след седмица в парламента- изключително отговорна работа
Публикация   07:15     26 Апр, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     606

Според депутата от ДБ

  Снимка: Иван Белчев 

След заявката от "Има такъв народ" веднага да върне мандата, почти сигурно отиваме към предсрочни избори.

  Така коментира на пресконференция  слеизборната ситуация народният представител от "Демократична България" Митко Кунчев около два часа след като Слави Трифонов написа във Фесбук, че ще върне светкавично мандата.

  Работата в парламента е изключително отговорна работа. Това е установил бившият дългогодишен директор на МГ "Баба Тонка" са изключително краткия срок, в който той седи на банката в парламента.

  За Кунчев политиката не е мръсна работа, тъй като с нея се занимават умни и амбициозни хора, смята Кунчев.

  Според него единственият шанс да се състави правителство е било втората политическа сила да излъчи кабинет, който, по предварителните заявки на групите в Народното събрание, щеше да получи широка парламентарна подкрепа.

   Няма основания президентът да връчи на "Демократична България" третия мандат за съставяне на правителство, решение за което официално ще бъде обявено утре, смята Кунчев.

  До момента са внесени законопроекти за промяна на прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лева, както и за приемане в сферата на здравеопазването на План на действие при пандемия

   Бившият общински съветник смята, че нови избори не само, че не биха променили ситуацията в Народното събрание, но може и да го раздробят още повече.

   Много е важно следващият парламентарен вот да се проведе с предложените и приети на първо четене промени в Изборния кодекс, заяви още Кунчев.

   Кунчев изрази удовлетворение от работата си като общински съветник. Местният парламент е извършил ремонт на редица наредби. Подкрепа обаче не е срещнала Наредба 16.

   В заключение депутатът от ДБ призова гражданите да проявяват по-активно участие при решаване на проблемите в града и в държавата.

  Йоана Терзиева "Да България" заяви, че листата на кандидат- депутатите  е била успешна и при нови избори биха я повторили. Както и да издигнат Митко Кенчев отново за водач на листата. Резултатите от изборите от 7065 гласа са много добър резултат, какъвто обединението до момента не е имало, каза още Терзиева.

   Пред медиите бе представен и новият общински съветник юриста Юрий Георгиев, който ще работи в комисиите по обществен ред и сигурност и Бюджет и финанси.

   ДСБ ще свика общо събрание след празниците, за да избере свой местен лидер на мястото на Иван Станев, който след изборите подаде оставка, но все още не е приета.

  

Тагове : ДБ , парламент , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha