Четвъртък, 16 Май 2024

ВМРО – Русе почете 106 години от арменския геноцид

ВМРО – Русе почете 106 години от арменския геноцид
Публикация   12:34     26 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     455

   На 24 април 2021 година се навършиха 106 години от зверското унищожение на милиони арменци във времето между 1915 и 1923 година. Събитието бележи върхът на злополучните опити умиращата Османска империя да се спаси, унищожавайки милиони животи. Арменския геноцид бележи също така кървавото раждане на модерната турска нация, затиснала изпод собствената си тежест милиони жертви.

   ВМРО Русе от много години солидарно участва в инициативите на местната арменска общност, като традиционно се включва и в отбелязването на извършените от османските турци погроми. Тази година войводите не пропуснаха, а специални гости бяха областния управител Галин Григоров, председателят на ОбС – Русе Иво Пазарджиев, общинския съветник Траян Тотев.

  Младежите от преучредената съвсем наскоро младежка структура на ВМРО – Русе поднесоха венец на признателност и цветя.

  Основна тема за разговор между присъстващите бе наглото и безпардонно държание на председателят на българския парламент Ива Митева (от партията на Слави), която поруга паметта на милионите арменци, убити от Османската империя/Турция. Твърдението, че е направила това като реверанс към ДПС, с чиито гласове тя е на тази позиция, усилено се тиражираше сред присъстващите.

   Припомняме, че именно благодарение на ВМРО през 2015 година българския парламент призна геноцидът над арменците. 

Тагове : ВМРО-Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha