Вторник, 21 Май 2024

Ново разхлабване на мерките, отварят стадионите за публика

Ново разхлабване на мерките, отварят стадионите за публика
Публикация   18:33     23 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     440

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов препоръча на Лазаровден, Цветница и Великден в храмовете задължително да се спазва физическа дистанция от поне 1,5 метра

   От 24 април влиза в сила ново облекчаване на мерките, както беше обявено по-рано на брифинг на здравните власти.

    Допуска се присъствието на публика на спортни състезания на открито, при заемане на 30% от местата, не повече от 1 000 души на сектор, спазване на дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.

   Здравният министър в оставка Костадин Ангелов препоръча на Лазаровден, Цветница и Великден в храмовете задължително да се спазва физическа дистанция от поне 1,5 метра и вярващите да носят предпазна маска. Изключение се прави за свещениците.

   Трябва да се осигурят дезинфектанти, както и да се извършва дезинфекция на храмовете, регулиране на потока хора, да се отварят прозорците по възможност и да се обособят отделни коридори за вход и изход на миряните.

     Вярващите да не целуват иконите, а върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите. Това са част от препоръките, които здравните власти отправиха преди началото на Великденските празници.

   Възобновява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица при спазване на дистанция, носене на защитни маски за лице, редовно проветряване на помещенията на всеки час и дезинфекция.

   Облекчаването на мерките е официализирано със заповед на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов. 

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha