Четвъртък, 16 Май 2024

Приключи курс по нидерландски език в РУ

 Приключи курс по нидерландски език в РУ
Публикация   10:15     21 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     320

  Приключи лингво-тематичния курс по нидерландски език "Чрез езика - за високата култура на ниската земя" към Центъра за продължаващо обучение при Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“.Курсистите от Амстердам, Неймеген, Лайден, Разград и Силистра имаха удоволствието да бъдат приветствани лично от проф. д-р инж. Пламен Даскалов, зам. ректор по развитие, координация и продължаващо обучение.Той поздрави организаторите, участниците и лектора за успешната инициатива и подчерта потенциала, който има обучението от разстояние в електронна среда, особено при такива образователни формати.

   В продължениена три месеца курсистите изучаваха чуждия език по специална методика,съчетаваща лигвистични и лингво-културологични акценти с лектор ДимитърРусков от Столичната библиотека в Амстердам, Нидерландия, доктор по Обществени комуникации и информационни науки при Философския факултет наСофийски университет "Св. Климент Охридски".

   Ръководителят на Центъра за продължаващо обучение при Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“ доц. Диана Железова официално връчи на участниците Удостоверение за повишаване на квалификацията.

   Преди две седмици приключи и интензивен курс по испански език за начинаещи с лектор маг. Кристина Петкова и гост-лектор Елиса Алкала Медина, бивш Еразъм студент във Филиал Силистра от Педагогическия факултет на Университета в Гранада, Испания.

   Понастоящем продължава обучението на курсисти от групите за следдипломна преквалификация за придобиване на професионална квалификация: „учител”; „учител по физическо възпитание и спорт”; „учител по английски език”, „учител по румънски език”, „учител по немски език”. Обучението се провежда от висококвалифицирани преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Филиал Силистра в електронна среда.  Тази година освен курсисти от Силистренска и Русенска област, има и от Варна, Севлиево и Белоградчик.

   Към ЦПО при Филиал Силистра успешно се провеждат и курсове за обучение на педагогически специалисти в системата на училищното образование с присъждане на квалификационни кредити. Тези курсове са съобразени с изискванията на Наредба №15 от 22.07.2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти (oбн., дв, бр. 61 от 2.08.19 г., в сила от 2.08.19 г.) и имат за цел да усъвършенстват педагогическата, комуникативната, организационната и административната компетентности на педагогическите специалисти.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha