Вторник, 14 Май 2024

Скандалът с новата футболна Суперлига расте

 Скандалът с новата футболна Суперлига  расте
Публикация   18:39     19 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     341

   Немските грандове Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг няма да участват в новосъздадената европейска Суперлига, а същото обяви и португалския Порто.

   "Това решение на практика означава, че клубовете искат да приложат планираната реформа на Шампионска лига на УЕФА.

   Плановете за създаване на Суперлига бяха отхвърлени. С Байерн Мюнхен сме на 100% на една страна по този казус", добави изпълнителният директор на Борусия.

   От ръководството на РБ Лайпциг също потвърдиха, че нямат никакво намерение да се сприсъединяват към Суперлигата.

   Това може да се окаже голям удар за организаторите на новата надпревара, които ще загубят част от традиционните отбори, свикнали да участват в елиминациите на Шампионска лига.

   Със сигурност това се превръща в скандала на сезона, след като мненията за новия суперпроект са много противоположни, а от УЕФА пеагираха много остро. Недоволство  днес изрази дори и британският премиер Борис Джонсън.

      Президентът на УЕФА Александър Чеферин е категоричен, че всички футболисти, които играят в новосформираната Суперлига няма да имат право да играят на Световното и Европейското първенство.

   "Все още се съветваме с правния ни отдел относно евентуалните санкции.

   Моето мнение е, че възможно най-скоро футболистите трябва да получат забрана да се състезават във всички наши турнири. УЕФА и футболният свят стоят заедно срещу това позорно предложение, което бе прието от няколко клуба мотивирани от алчността", каза Чеферин. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha