Четвъртък, 16 Май 2024

„Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитъор“ ще излъчи състезание в петък

„Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитъор“ ще излъчи състезание в петък
Публикация   10:19     19 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     870

   Регионалният кръг на Националното състезание по професии ще се проведе на 23 април, петък, съобщават от Гимназията по туризъм. Организатор на събитието е Министерство на образованието и науката - дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”.

  Партньори на състезанието са: Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в гр. Русе, Клуб на професионалните готвачи – Русе, Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Българската асоциация на барманите, Евро-Ток Интернационал, Българската асоциация на професионалните сомелиери, хотел „Дунав Плаза“ и др.

   В надпреварата  ще участват 11 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от Северна България. Състезанието ще се проведе в две категории: „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитъор“. Учениците ще покажат своите знания и  умения в конкретна работна ситуация и ще бъдат оценявани от жури от професионалисти в бранша.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha