Григор Димитров в Монте Карло продължава с мач срещу Надал

Григор Димитров в Монте Карло продължава с мач срещу Надал
Публикация   15 Апр, 2021   /     akcent.bg   /     507

  След две победи и уверено представяне Григор Димитров се насочва към третия си мач на турнира в Монте Карло, който го изправя срещу Рафаел Надал. Българинът и Краля на клея излизат в централната среща за деня, която е последна на най-големия корт "Рение III" и се очаква да започне след 15 часа българско време.

   Дотук Димитров отстрани Ян- Ленард Щруф и Жерами Шарди без да загуби сет. а освен това показа и уверена игра. Надал почиваше в първи кръг, а в дебютната му среща на клей за 2021 г. даде само три гейма на Федерико Делбонис.

   Срещата е 15-а между Надал и Димитров. Дотук балансът е 13:1 в полза на испанеца, а единствената победа на Димитров е на твърди кортове в Пекин от 2016 г. На клей двамата имат пет срещи, всички в "Мастърс" 1000 надапревари.

  "Григор е добър приятел, добър човек и страхотен играч. Ще ми бъде трудно срещу него. В миналото двамата сме играли доста емоционални мачове, най-вече тези в Шанхай, Пекин и Мелбърн", каза Надал след успеха си във втория кръг.

   Димитров и Надал се срещат за трети пореден път в Монте Карло след 2018 и 2019 г. (през 2020 г. турнир нямаше). Преди две години българинът отново игра с Надал в трети кръг и загуби с 4:6, 1:6. През 2018 г. двамата играха на полуфинал, а Надал отново спечели с 6:4, 6:1 по пътя към 11-ата си и засега последна титла в Княжеството.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha