Понеделник, 27 Май 2024

Трето поредно равенство за „Дунав 2010“ след 2:2 в Попово

Публикация   19:45     15 Апр, 2012 /     akcent.bg   /     448

Неадекватен рефер изнерви мача и побърза да свири края за да прекъсне серията си от грешни отсъждания


   След 0:0 в Повеляново срещу „Девня“ и ново 0:0 срещу „Шумен 2010“ в Русе, „драконите“ завъртяха ново реми, но този път далеч по-зрелищно – 2:2 при гостуване на шестия „Ченоломец 2004“ Попово. Бърз поглед към статистиката и класирането показва, че ако „дунавци“ бяха стигнали до победите в тези три срещи вече щяха да са трети в класирането, а не на седмото място, на което се укрепиха.

   Иначе мачът в Попово не започна добре за „Дунав 2010“. Още в 9-та минута Румен Русков откри за домакините с точно изпълнение на пряк свободен удар, след като заби кълбото в горния ляв ъгъл на русенската врата. Последва натиск от страна на „драконите“, но Ивайло Иванов – Пашата, Илия Ковачганев, Росен Каптиев и Валентин Валентинов не успяваха да намерят целта. Стражът на „Черноломец 2004“ Руси Русев не демонстрира кой знае какви качества, като дори се намесваше доста неадекватно при изстрели на играчи на русенския тим към него, но топката така и не влизаше във вратата му. Това обаче се промени в 36-та минута. Юлиян Загоров премина, като на парад през почти целия терен и подаде вдясно на Ковачганев, който бе спънат в пеналта и реферът посочи бялата точка. Росен Каптиев бе точен и изравни за 1:1. Играта продължи при същия сценарий, но на почивката резултатът остана непроменен. Само 3 минути след почивката обаче гостите вече ликуваха. Денчо Денчев изпълни пряк свободен удар в половината на „Дунав 2010“ и намери с прецизен диагонален пас Валентинов, който нахлу отдясно в наказателното поле на „поповци“ и пусна топката покрай вратаря Русев за 1:2. Без да създадат сериозна опасност пред Сашев домакините успяха да реализират втори гол и да върнат равенството при ситуация идентична с тази, при която откриха. Този път обаче Русков завъртя топката в противоположния ъгъл и изненада бранителите и вратаря на русенския отбор, оплитайки се в мрежата за 2:2. Именно след това главният съдия от Варна се превърна в основно действащо лице. Той първо спести червени картони на домакините, за удар без топка срещу Каптиев и за задържане на откъсващия се срещу вратата им Алеф Караосман, след което си затвори очите за нарушение срещу Караосман в наказателното поле на „Черноломец 2004“. Вместо това в края той предизвика гнева на гостите с пресилен втори жълт и червен картон за русенския бранител Аднян Джелилов, а върхът бе и показването на червен картон на Юлиян Загоров след само един жълт.

    Тогава въпреки намесата на целия отбор на „Дунав 2010“ и подсказване на четвъртия съдия, че е сгрешил, главния показа пътя към съблекалните на снажния бранител, но само минута по-късно се усети и го повика обратно на терена. За да прекъсне лавинообразно набиращите скорост свои грешки реферът, чието име не си струва да се популяризира, побърза да даде последен сигнал за край на срещата преди изтичането на редовните 90 минути. Така „драконите“ остават на седмото място с актив от 32 точки, на 9 точки след втория „Две могили“ и 13 от водача „Шумен 2010“.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha