Вторник, 14 Май 2024

Лодката на Свободата акостира на русенския бряг

 Лодката на Свободата акостира на русенския бряг
Публикация   20:34     29 Март, 2021 /     akcent.bg   /     724

"Лодката на Свободата", плаваща под флага на "БСП за България" по маршрута от Видин до Силистра акостира на русенския бряг.

    Кампанията под наслов "Една река – обща съдба" е предизборна и с нея социалистите целят привличане на вниманието на всички българи върху неизползваните ресурси и възможности на поречието, останали неглижирани повече от 11 години.

    "Лодката на Свободата" премина разстоянието от Свищов до Русе под капитанството на Явор Божанков – водач на листата на левицата от Свищов. На пристана в Русе го посрещна съпартиецът му и водач на кандидатската листа на коалиция "БСП за България" Крум Зарков. Божанков предаде капитанската фуражка на Крум Зарков, "за да се знае кой е капитана" и бинокъла, "за да следва посоката и да не губи от поглед поставените цели".

    "Целта ни с тази инициатива е да обърнем внимание към Северна България, да спрем тенденцията за нейното обезлюдяване и изоставяне", заяви Зарков.

    "Река Дунав е национално богатство за България, но е нужно да умеем да се възползваме от възможностите й, да умеем и да я съхраняваме; да възстановим икономическите активности по нея, но с грижа за природата; да спрем обезлесяването на бреговете й; да се погрижим за плавателните канали, за влажните зони и за биоразнообразието", коментира социалистът.

    Той изтъкна, че БСП залага на река Дунав като ключ към развитието на цяла Северна България, а когато става въпрос за дунавска политика основна роля в нея ще има най-големият български дунавски град – Русе. "Затова трябва да се възстановят кораборемонтът и корабостроенето, нужни са инвестиции и усъвършенстване на пристанищната, на крайбрежната и на плавателната инфраструктура. И всичко това може да стане с целенасочена и ясна политика – политика с грижа за хората", заключи Зарков.

   "По Дунав с грижа за хората" е 4-дневен водопреход на брандирана с послания на социалистите лодка, в който се включват шестимата водачи на листи на коалиция "БСП за България" от българското поречие на Дунав, като всеки от тях управлява водния съд в своя участък на реката и предава вахтата и посланията на партията от своя регион на следващия. Плаването започна от най-западната точка на северната ни водна граница миналата събота и ще завърши в най-източната точка – Силистра във вторник.

   Всички шестима водачи – всеки по свой начин, ще покажат уникалното българско поречие на Дунав с всичките му достойнства, неоснователно пренебрегвани от сегашната власт, както и ще припомнят, че пред държавата ни съществуват възможности по линия на Дунавската стратегия то да бъде съживено и развито с грижа за хората.

Купуването и продаването на глсове е престъпление!
Тагове : лодка , Свобода ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha