Сряда, 9 Октомври 2024

Освободиха частично контейнеровоза от Суецкия канал

 Освободиха частично контейнеровоза  от Суецкия канал
Публикация   29 Март, 2021   /     akcent.bg   /     566

Загубите за световната търговия се изчисляват на около 10 милиарда долара на ден

   Корабът, който блокира Суецкия канал, се е отделил от бреговата линия. Позицията му е коригирана с приблизително 80%, съобщи администрацията, която отговаря за Суецкия канал. Усилията за преместването на плавателния съд продължават.

"Евър Гивън" се раздвижи, след като близо седмица блокира движението през Суецкия канал. Задната част на тежкия 200 000 тона кораб се е отдалечила от западния бряг на канала.

   Говорител на компанията собственик на контейнеровоза, е заявил за агенция Франс прес, че съдът все още не плава.

  Макар да не е ясно кога ще бъде възстановено преминаването през канала, новината възроди надеждите, че това може да се случи до часове.

   От двете страни на съоръжението изчакват 367 кораба, а загубите за световната търговия се изчисляват на около 10 милиарда долара на ден.

   Кърмата на кораба, която се намираше на 4 метра от брега, сега е отдалечена на 102 м, съобщава администрацията на Суецкия канал. Целта е корабът да бъде отведен до по-широката зона на изчакване.

   "Евър Гивън" заседна във вторник сутринта миналата седмица, а като причина беше посочено лошото време.

   "Силните ветрове и пясъчната буря не са основната причина. Може би има технически грешки или проблеми в механизацията на плавателния съд или други човешки фактори. Все още не знаем, но времето е само един елемент от комплексните причини за произшествието", каза Осама Рабие, ръководител на управлението на Суецкия канал.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha