Четвъртък, 9 Май 2024

Световният ден на социалния работник бе тържествено отбелязан в Русенския университет

Световният ден на социалния работник бе тържествено отбелязан в Русенския университет
Публикация   15:04     17 Март, 2021 /     akcent.bg   /     1029

    Студентите и преподавателите по социална работа в Русенския университет, тържествено отбелязаха Световния ден на социалния работник- 16 март. Организатори на събитието бяха проф. дн Сашо Нунев и гл. ас. д-р Евгения Братоева.

   Като специални гости в срещата се включиха Ректорът на университета- чл.- кор. проф. дтн Христо Белоев и ръководителят на катедра „Мениджмънт и социални дейности“- доц. д-р Свилена Рускова. Ректорът приветства студентите, като открои значимостта на празника. Той насърчи студентите да бъдат все така активни и креативни и да представят достойно университета.

   Във виртуалната стая на Клуба на социалния работник, студентите представиха своите творби във връзка с вчерашния повод- есета, видеа, презентации и плакати. За втора поредна година видеоклипът на студентката Севги Хълми, чрез който тя отправя поздравления към всички студенти и преподаватели в областта, бе поставен във Фейсбук страницата на Европейската асоциацияна училищата по социална работа (EASSW).

 Слово изнесе и доц. д-р Свилена Рускова, след което бяха представени множество поздравителни адреси от значими институции в сферата на социалната работа.

   В края на събитието проф. дн Сашо Нунев отправи благодарност към всички участници и ги прикани да поздравят с ръкопляскане всички социални работници в страната, Европа и света, подкрепяйки тяхната отговорна професия и мисия в обществото.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha