Иван Иванов: „Общинските съветници от ГЕРБ се противопоставят на предложения, които са в интерес на Русе и русенци"

Иван Иванов: „Общинските съветници от ГЕРБ се противопоставят на предложения, които са в интерес на Русе и русенци
Публикация   09:04     25 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     390

   На пресконференция общински съветници от МК „БСП за България" изразиха позиция по работата в Общинския съвет и коментираха актуални въпроси от предстоящата сесия.

       „Свидетели сме на нещо, което от много години не се е случвало в Русе, а това е яростното противопоставяне на групата на ГЕРБ на действията на кмета, г-н Пенчо Милков", това каза Иван Иванов. Той подчерта, че това е тенденция още от първата сесия и продължава и до сега. „Според нас основните причини за това са, че ГЕРБ не могат да губят с достойнство; вярно, че разликата от 60 на 35 процента на втория тур е доста, но сериозните партии в такава ситуация правят своя анализ, отчитат собствените си грешки и вървят напред. Но не и ГЕРБ Русе", допълни още Иванов. Той коментира това, че кметът, променяйки цялата система на управление на общината до момента, а именно възлагането на всички възможни дейности на външни фирми, ще спре изтичането на средства от бюджета на общината.

   Кметът Пенчо Милков се стреми да постигне една силна и независима община. „Това не е в интерес на ГЕРБ и на приближените на тях фирми, но категорично е в интерес на русенци." каза още г-н Иванов. „ГЕРБ се противопоставят на всички текстове, въпреки че осем години не са решили реално сериозните проблеми на русенци. Така вероятността да се превърнат в излишна за русенци партия е доста голяма", завърши общинският съветник.

     По отношение на намеренията на Община Русе да кандидатства по програма за ремонт на сградата на театъра към Министерството на културата, общинският съветник и актьор, Косьо Станев разясни, че Доходното здание е много сложна конструкция и инсталация, която се нуждае ежегодно от сериозни мерки по нейното поддържане. Той припомни, че направеното за осем години от предното управление, е само закупуването на климатици и извършването на ремонт на покрив, който след това е прокапал, а в момента вече тече. 

    Станев поясни, че програмата, по която сега иска да кандидатства Община Русе, съществува от 13-14 години. Тя се занимава с реставрация и консервация на паметници на културата. По нея за финансиране може да кандидатстват общини, на чиято територия е разположена недвижима културна ценност. „Коментарите, че тази програма е само за археология и било безсмислено общината да кандидатства по нея, са абсолютно недопустими.", каза г-н Станев. Той добави още, че това което може да постигне общината, кандидатствайки по нея, е да подпомогне съхраняването на това изключително здание в центъра на града ни.

Тагове : БСП , ГЕРБ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha