Граждани с искане чрез Асен Даскалов от ВМРО за изграждане на паркинг и/или детска площадка в "Дружба-1"

Граждани с искане чрез Асен Даскалов от ВМРО  за изграждане на паркинг и/или детска площадка в
Публикация   18:35     16 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     394

    Питане до кмета на Община Русе от общинския съветник от група в Общински съвет - Русе "ПАТРИОТИТЕ-ВМРО" Асен Даскалов. Питането е във връзка със сигнал на наши съграждани, които желаят да бъда изграден паркинг и/или детска площадка до бл. 16, ул. "Вихрен" № 6, ж.к. "Дружба 1" в гр. Русе. 

   Гражданите са запознали г-н Даскалов, че до жилищния блок, в който живеят, има единствено "черен", върху който преди години с техни средства е положен т. нар. "фрезован асфалт". Няма изградена и детска площадка в района.

   През 2019 г. с молба, подкрепена с подписите на над 40 живущи в блока, е поискано от Община Русе да бъде изграден път и/или детска площадка. Извършена е проверка на място от компетентните общински органи, които констатират, че достъпът на превозни средства до входовете на жилищния блок се осъществява от ул. „Белчинска планина", както и че въпросното пространство е в лошо експлоатационно състояние, липсва еднородност на настилката и свързаност с ул. „Белчинска планина".

   В същия отговор е посочено, че за изграждането на паркинг и/или детска площадка в прилежащия терен на бл. № 16, ул. „Вихрен" № 6 е необходимо изготвяне на инвестиционен проект, като при възможност същите ще бъдат предложени за включване в проекта за бюджет 2020 г. на Община Русе. 

   От 2019 г. до настоящия момент ремонтни дейности не са извършвани, а живущите в посочения блок в гр. Русе не са получили информация от общинска администрация какво е развитието по техния случай, както и предвидени ли са средства за изграждане на паркинг и/или детска площадка в бюджета на Община Русе за 2021 г. 

Тагове : ВМРО , питане ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha