Четвъртък, 2 Май 2024

Христо Иванов пита Нинова подкрепя ли смяната на съдебния съвет и главния прокурор

Христо Иванов пита Нинова подкрепя ли смяната на съдебния съвет и главния прокурор
Публикация   07:22     15 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     367

   Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отправи публично въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова дали в приоритетите на партията й е прекратяването на мандата на Иван Гешев като главен прокурор и разпускане на сегашния Висш съдебен съвет.

  "Общата риторика, че ще борим олигархията, е лесна, но това е ключов въпрос и вододел", каза Иванов в интервю за БНР. Той беше помолен да коментира възможностите за общи действия между "Демократична България" и БСП след като преди ден Нинова обяви сътрудничество между двете формации, а коалицията отрече.

   "Нито публична, нито друга среща сме имали" каза днес Иванов и обясни това с нежеланието на "Демократична България" да участва в "пиар акции и шумиха".

  "С БСП имаме дълбоки, непримирими различия, самата Нинова върна Тодор Живков като символ на тази партия. Но ако наистина са готови да направим конституционни промени, за да прекратим мандата на Гешев, можем да гласуваме с тях", каза той.

  В отговор на въпрос дали съдебната реформа е единственият фокус на "Демократична България" Иванов отговори, че това е централен въпрос, защото от това дали в България има законност зависи и това дали страната ще успее да привлече ключови стратегически инвеститори, какъвто е например "Гугъл", предпочел Гърция, какво ще е качеството на работните места и нивото на доходите. Той добави, че "Демократична България" има конкретен план за въвеждане на електронно управление за три години, с което административната тежест ще намалее със 70% и ще има по-малко "мотане, унижения, натиск от администрацията".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha