Понеделник, 13 Май 2024

Валери Иванов е водач на листата на АБВ в Русе

Валери Иванов е водач на листата на АБВ в Русе
Публикация   13:51     09 Фев, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ-   /     602

Партията ще работи за развитие на Дунавската стратегия и Натура 2000 в региона

    Областният лидер на АБВ Валери Иванов е определен за водач на партийната листа в Русе, обяви вчера на пресконференция в офиса на партията на ул."Княжеска" 15 председателят партията  Румен Петков. Листата в Русе е много силна, защото в нея няма гастрольори, а само местни хора, каза още Петков. По думите му Русе не е един от градовете в България, а стратегически център по поречието на Дунав и културната врата на страната. За нас бизнесменът Валери Иванов е човекът, който ще се бори за реализиране на всички цели, за да може реката да стане основен път за корабоплаване, туризъм и да спомогне активизиране на икономиката на страната, уточни Румен Петков. Той изтъкна три причини за издигане кандидатурата на Валери Иванов за водач на листата на АБВ в Русе:

    Първо - градът ни има човешки потенциал и от него може да бъде направен силен избор за бъдещето на дунавския регион и на страната.

   Второ - за АБВ Дунавската стратегия е бъдеще. ГЕРБ така и не разбраха, че има Дунавска стратегия, а БСП не се интересува от нея. Дунавската  стратегия обаче е инструмент за развитието на реката, който за съжаление в България не се използва, за разлика от останалите държави по поречието й.

   Трето- нашето убеждение е, че трябва да се направи нов, обективeн прочит на "Натура 2000" и да се вземат всички мерки за ефективното поддържане на Дунав.

   Благодаря за оказаното ми доверие, но ще обърна внимание, че хората, живеещи на тази река, не трябва да бъдем обърнати с гръб към нея. Ние сме единствената държава по поречието на Дунав, която не обръща внимание на състоянието на този изключително важен воден път, който е най-евтиният воден транспорт, но на нашата управа не й пука, посочи Валери Иванов. В листата ще бъдат още зам. председателят на местната структура Йовчо Смилов, д-р Милко Борисов и още пет професионалиста в своите области от Русе, Иваново и Две могили. С тях вече са водени разговори и в най-скоро време имената им ще бъдат обявени.

   В момента в страната от ГЕРБ се нагнетява страх у хората да не излязат да гласуват на 4 април, каза Румен Петков. Според него налагането на страх върви в няколко посоки. Първата е ръстът на заболеваемост, втората е, че мерките уж се разхлабват, но заради здравето на хората ще се затегнат пак и всички трябва да се подготвят психически да си стоят вкъщи и третата е линията от април, че заболеваемостта е смъртността са въпрос на личния контакт между хората.

     "Да, COVID- 19 има и за хора със специфични заболявания е изкличително опасна болест, но много по-опасна болест е Министерски съвет, каза Петков. И допълни, че миналата година са починали 15 000 човека повече от предходната, но 6700 от тях са си отишли заради некадърието на Бойко Борисов и шайката около него."

   Лидерът на АБВ Румен Петков акцентира най-вече върху корупцията, която се шири в трите правителства на премиера и на ГЕРБ. Румен Петков се спря и върху политиката, която АБВ чертае в областта на селското стопанство, енергетиката и други сектори на икономиката на страната.  Според него досега е правено твърде много за разрушаване на военно промишления комплекс в страната, без да е особено ясно в чия полза това е правено.

    Ние се за диалог с всички за развитието на България, обобщи Петков, независимо от това дали ще са разговори или бурни дебати.

Тагове : АБВ , листа , избори ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha