Четвъртък, 2 Май 2024

Андрей Райчев: Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, той е харесван президент

 Андрей Райчев: Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, той е харесван президент
Публикация   08:37     08 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     439

Според него името на коалицията на Мая Манолова и "Отровното трио" прилича на "Левски – Спартак", което също е леко нелепо

   Драма след драма в българския политически живот. Слави Трифонов се е прицелил във второто място на изборите през април, докато Корнелия Нинова се пази да подкрепи президента Румен Радев. Държавният глава направи заявка за втори мандат в началото на седмицата.

   Прокуратурата в същия ден започна да разследва по сигнал на OLAF –  сделка за закупуване на джипове, сключена от съветника на президента – Пламен Узунов във времето, когато беше служебен министър на вътрешните работи. В студиото на "Неделята на NOVA" темите коментират социологът Андрей Райчев и политическия анализатор – Георги Харизанов. 

   По думите на Райчев, Румен Радев не е съгласувал със съюзниците си решението си.

   А поне 1,7-1,8 млн. гласа са нужни на балотаж, за да станеш президент.

   "Борисов сложи най-слабия кандидат президент (Цецка Цачева), за да му топли стола, както Плевнелиев. Не е сигурно, че без БСП Радев няма да спечели, сега 55 % го харесват, той е харесван от народа президент", сподели социологът.

   "Преди изхода на парламентарните избори Борисов изобщо няма да размишлява за президентските. Името на новата коалиция ми прилича на "Левски – Спартак", което също е леко нелепо, това е опит да се прокъса ляво-дясното", коментира Райчев.

   От своя страна Георги Харизанов смята, че по отношение на подкрепата за президента Радев, Корнелия Нинова или ще се съобрази с вътрешната си опозиция, или няма да го направи и ще извърши политическо убийство и самоубийство едновременно.

   Според него 55-те %, които харесват Радев има привърженици на различни партии, които ще се явят самостоятелно на парламентарните избори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha