Четвъртък, 16 Май 2024

ЦИК ще решава- Братованов или Хинкова за председател на РИК

ЦИК ще решава- Братованов или Хинкова за председател на РИК
Публикация   14:34     05 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     529

   Не се постигна съгласие за състава на Районната избирателна комисия по време на проведените по-рано през деня консултации за избор на членове на РИК в Русе за предстоящите на 4 април тази година избори за народни представители. ГЕРБпредложиха за председател на РИК Николай Братованов, а БСП  адвокат Милена Хинкова.

   За участие бяха поканени всички парламентарно представени партии и коалиции, както и тези, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. В консултациите можеха да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 44-то Народно събрание.

   Поставените въпроси, по които не беше постигнато съгласие по време на заседанието, което беше водено от областния управител Галин Григоров и главния секретар на Областна администрация Русе Симеон Иванов, ще бъдат отнесени към Централната избирателна комисия. Висшият орган ще реши и дали Атака ще има право на член в избирателната комисия, след като казусът се заплате още повече с решението Ворен Сидеров да остане в "Обединени патриоти".

    От там ще назначат състава на Районната избирателна комисия, като за всеки район това трябва да стане до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

 

Тагове : избори , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha