Четвъртък, 10 Октомври 2024

Министър Аврамова не спомена магистралата Русе- В. Търново сред приоритетите на правителството...

Министър Аврамова не спомена магистралата Русе- В. Търново сред приоритетите на правителството...
Публикация   01 Фев, 2021   /     akcent.bg   /     858

   Това, което си е поставило правителството като приоритет, е построяване на магистралния пръстен в България- завършване на магистралните скоростните пътища, вертикалните скоростни отсечки, което се прави при пълна мобилизация. Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в предаването Лице в лице. Това, което впечатли зрителите е, че за пореден път, неволно или не, при изреждането на ангажиментите и приоритетите на министерството и на правителството магистралата Русе- Велико Търново не бе спомената.

   Строежът на "Хемус" напредва, строителните дейности се изпълняват в срок. Нашата амбиция е през 2024 година хората да пътуват по магистрала и да почиват във Варна, пътувайки по магистрала.

   Важно е за Северна България Видин - София, отсечката, която в голямата си част ще има магистрален габарит, също да стане готова през 2024 година.

  В същото време се проектира автомагистрала "Черно море", да имаме затворен автомагистрален пръстен. Автомагистрала "Европа" се строи, автомагистрала "Струма".

   В България никога не се е строило толкова много и така концентрирано за няколко години.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още