Общинските съветници с Декларация в подкрепа на Навални

Общинските съветници с Декларация в подкрепа на Навални
Публикация   14:46     28 Ян, 2021 /     akcent.bg   /     534

Декларацията е от името на СДС, която не бе гласувана, но бе подкрепена

   С Декларация излезе и областният координатор на СДС Станимир Станчев в защита на Алексей Навални. Тя не бе включена в дневния ред заради процедурен пропуск, но бе приета от съветниците. Точно тогава обаче се повреди системата за провеждане на онлайн заседанието, което наложи и 10 минутна пауза.

      Ето и пълният текст на декларацията:

    Ние, общинските съветници в община Русе, настояваме за незабавното освобождаване от затвора на Алексей Навални.  Десетки години в България имаше затвор за политически убеждения. Стотици интелигентни хора, млади и стари , загинаха в тях, защото бяха инакомислещи.

    Вече 30 години България стои твърдо на избрания от нея демократичен път. Вече 30 години никой не влиза в затвора заради политическите си убеждения, заради критика към управляващи, заради инакомислие. Убедени сме, че в 21-ви век не трябва да се посяга на човешки живот заради убеждения, че не трябва човек да влиза в затвора за това, че критикува и то със силата на словото. Българите сме изстрадали това.

   Затова настояваме днешното ръководство на Русия да освободи Алексей Навални и другите политически затворници. Така е достойно, така е човешко, така е демократично. Русия е велика сила в световен мащаб, затова трябва да има и човешко отношение към тези свои сънародници, които критикуват управлението й.

    Уважението към опонентите е полезно за всяко управление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha