ПП “Републиканци за България” - Русе представиха програмата си за управление в сектор “Земеделие”

ПП “Републиканци за България” - Русе представиха програмата си за управление в сектор “Земеделие”
Публикация   12:03     21 Ян, 2021 /     akcent.bg   /     257

   На 20 януари ПП “Републиканци за България” - Русе представиха своята управленската програма в сектор “Земеделие”. Пред представители от бранша от цялата русенска област, г-н Чавдар Маринов - координатор по секторна политика “Земеделие” в партията, представи визията за управление на сектора и изведе основните акценти от програмата, а именно:

  • Устойчиво и справедливо подпомагане за всички земеделци;
  • Осигуряване на пазари;
  • Защита от нелегалния внос и нелоялната конкуренция;
  • Обединяване на производителите в групи и организации на производители;
  • Възстановяване на хидромелиоративната инфраструктура на страната;
  • Намаляване на ставката на ДДС за храни на 5%, 0% за къса верига на доставки, 0% за биохрани;
  • Диференциране на СЕПП;
  • 3% от СЕПП за сдружаване.

   ПП “Републиканци за България” си поставя като основна задача повишаване на усвояемостта на средствата от финансовите инструменти на Общата селскостопанска политика на ЕС, както и реална реформа и облекчаване на административната тежест, в това число и скъсяване на сроковете за обработка на проектните предложения. Необходима е и промяна на процедурите за работа на администрацията, но не за сметка на намаление на въведените контроли, а посредством оптимизация и автоматизация на процесите в информационната система.

   Областният координатор на партията Бранимир Стефанов сподели, че   подобни събития са изключително полезни за всички страни в процеса, а   обмяната на идеи и споделянето на проблемите в сектора би довело до намиране на най-добрите решения за българското земеделие.

   Освен двамата лектори - Чавдар Маринов и Тодор Джиков, на събитието присъстваха временно изпълняващият областен координатор Бранимир Стефанов, членовете на Изпълнителния съвет - д-р Ченко Сотиров и Веселин Василев, Филип Виденов регионален координатор сектор “Спорт” и д-р Илия Шалев регионален координатор сектор “Здравеопазване” и Атанас Атанасов регионален координатор сектор “Земеделие”.

    Събитието се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha