Понеделник, 27 Май 2024

Боксов клуб „Русе” завърши с три златни медала на републиканското първенство за жени

Боксов клуб „Русе” завърши с три златни медала на републиканското първенство за жени
Публикация   19:41     05 Апр, 2012 /     akcent.bg   /     562

 

Състезателките на Боксов клуб „Русе” приключиха участието си в репубиканското лично първенство за жени с три златни медала. Надпреварата се проведе от 3 до 5 април в русенската зала „Дунав”. Клуб „Русе” участва в състезанието със седем свои възпитанички, всяка от които взе медал.

За пети пореден път републиканска шампионка в категория до 75 килограма стана Десислава Лазарова. 14 по ред е престижната титла за Силвия Ангелова, която зае заслужено първото място и този път в категория до 81 килограма. Валентина Пенева победи съперничките си в категория 81 плюс килограма. Това е четвъртата републиканска титла за Валя. Трите златни медалистки на клуб „Русе” победиха на финалите с отказване на противничките им.

Сребърните медали за Боксов клуб „Русе” донесоха Петя Цонева /до 51 кг/ и Йозефина Собаджиева /до 64 кг/. Марина Буюклиева /до 46 кг/ и Валерия Ивова /до 51 кг/ са бронзовите медалистки на „Русе” в току-що приключилото републиканско лично първенство по бокс за жени.

В крайната класация на отборите Боксов клуб „Русе” е на първа позиция по брой медали, оставяйки зад себе си ЦСКА и НСА.

През следващата спортно-състезателна година ще се въведе разделение на състезанията за жени и девойки, каза изпълнителният директор на „Русе” Илия Сяров. По този начин специалистите смятат, че ще се насърчат по-неопитните боксьорки да се качат на състезателния ринг.

Боксов клуб „Русе е създаден през 1993 г. от Илия Сяров и Виолин Атанасов. В момента под ръководството на треньорите  Павел Сяров, Съби Събев и Калоян Димитров се подготвят 40 състезатели до 16 години и 15 мъже и жени.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha